Pannacotta med koldskål

- og kandiseret citronskal, bær og hvid chokoladepynt

Ca. til 4-5 personer

Vi er mange, der ynder at spise koldskål til dessert i årets sommermåneder. Denne sommerdessert kræver en smule mere avancerede køkkenteknikker end den klassiske koldskål, men ingredienserne er de samme, blot tilsat lidt fløde, citron og sukker.

 

INGREDIENSER

PANNA COTTA

  • 350 g piskefløde
  • 150 g Løgismose mormorkoldskål
  • 50 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 5 g gelatine (vær opmærksom på det er 5 g, ikke 5 blade)

KANDISERET CITRON

  • 1 økologisk citron
  • Vand
  • 100 g sukker

PYNT

  • Bær
  • Hvid chokolade
  • Evt. Løgismose kammerjunkere
Pannacotta med koldskål

­

SÅDAN GØR DU

PANNACOTTA
Fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker koges op. Imens udblødes gelatinen i koldt vand, indtil den føles som blødt gummi. Opløs gelatinen i den varme fløde.

Igennem en sigte sies flødeblandingen over i en skål og massen køles af til den er lillefingervarm. Bland herefter flødemassen med koldskålen. Lad massen sætte sig, før den hældes i serveringsskåle, ellers vil vaniljekornene falde til bunds. Man kan evt. køle den ned over is, men det kræver, at man ofte tjekker massen, så den ikke pludselig har sat sig helt.

 

KANDISERET CITRONSKAL
Lav fine tynde strimler af citronskallen enten ved hjælp af et juliennejern eller ved at skrælle citronen og skære tynde strimler af skallen. Put citronskallen i en lille kasserolle, dæk med vand. Kog op i 2 min. Si vandet fra. 100 g vand og 100 g sukker hældes op i kasserollen til citronskallen. Kog blanding op og lad den koge i 2 min. Lad skallen ligge i siruppen og køle af. Stil i køleskab, indtil det skal bruges.

Pynt pannacottaen med kandiseret citronskal, bær, hvid chokolade og evt. knuste Løgismose kammerjunkere.

 

Opskrift på hjemmelavet koldskål

Få opskriften på hjemmelavet koldkål.

Læs opskriften