11/6/2019 |
Pannacotta med koldskål
Pannacotta med koldskål og kandiseret citronskal, bær og hvid ckolokade.Vi er mange, der ynder at spise koldskål til dessert i årets sommermåneder. Denne sommerdessert kræver en smule mere avancerede køkkenteknikker end den klassiske koldskål, men ingredienserne er de samme, blot tilsat lidt fløde, citron og sukker.
Ingredienser
- Pannacotta
- 350 g Løgismose piskefløde 38%
- 150 g Løgismose mormorkoldskål
- 50 g sukker
- ½ vaniljestang
- 5 g gelatine , (vær opmærksom på det er 5 g, ikke 5 blade)
- Kandiseret citronskal
- 1 økologisk citron
- Vand
- 100 g sukker
- Pynt
- Bær
- Hvid chokolade:
- Evt. Løgismose kammerjunkere
Sådan gør du
Pannacotta
Step 1. Kog fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker op. Udblød imens gelatinen i koldt vand, indtil den føles som blødt gummi. Opløs gelatinen i den varme fløde.
Step 2. Si flødeblandingen gennem en sigte over i en skål og køl massen af, til den er lillefingervarm.
Step 3. Bland herefter flødemassen med koldskålen.
Step 4. Lad massen sætte sig, før den hældes i serveringsskåle, ellers vil vaniljekornene falde til bunds. Køl eventuelt massen ned over is, men det kræver, at du ofte tjekker massen, så den ikke pludselig har sat sig helt.
Kandiseret citronskal
Step 1. Lav fine tynde strimler af citronskallen enten ved hjælp af et juliennejern eller ved at skrælle citronen og skære tynde strimler af skallen.
Step 2. Put citronskallen i en lille kasserolle, dæk med vand.
Step 4. Kog op i 2 min. Si vandet fra. 100 g vand og 100 g sukker hældes op i kasserollen til citronskallen.
Step 5. Kog blanding op og lad den koge i 2 min.
Step 5. Lad skallen ligge i siruppen og køle af. Stil i køleskab, indtil det skal bruges.
Step 6. Pynt pannacottaen med kandiseret citronskal, bær, hvid chokolade og evt. knuste Løgismose kammerjunkere.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...