Pandekager
Med citroncreme og hindbærcoulis
Af en eller anden grund bliver de første pandekager aldrig gode. Men fortvivl ikke, det gode resultat skal nok komme. Et godt trick, når du bager pandekager, er ikke at bruge en alt for gammel pande. For hver pandekage bør du pensle panden med lidt smør. Hold ikke pandekagerne varme i ovnen, så bliver de tørre. Et godt tip er at lægge dem på en tallerken over en gryde med lidt kogende vand. Drys hver pandekage med lidt sukker, inden den næste lægges ovenpå.
4 PERSONER
INGREDIENSER
PANDEKAGER
5 æg
50 g sukker
175 g mel
1 knsp salt
5 dl mælk
175 g smeltet smør
lidt rørsukker til karamellisering
smør til stegning
CITRONCREME
1 1⁄4 dl citronsaft
3 æg
160 g sukker
200 g smør
COULIS
250 g hindbær
saft af 1⁄2 citron
50 g florsukker

SÅDAN LAVER DU LØGISMOSE PANDEKAGER:
Bland æg, sukker, mel og salt sammen. Pisk mælken i og derefter det smeltede smør. Lad dejen hvile i 1 time. Steg pandekagerne i lidt smør og hold dem lune.
CITRONCREME: Pisk citronsaft, æg og sukker sammen i en gryde og kog det forsigtigt op under piskning. Skær smørret i tern og pisk det i lidt ad gangen, til det tykner. Afkøl cremen på køl.
COULIS: Blend hindbær med citronsaft og florsukker lidt ad gangen, alt efter bærrenes sødme.
Læg 1 spsk creme i midten af pandekagen, fold pandekagen sammen over cremen og vend pandekagen med folden nedad.
Drys pandekagen med lidt rørsukker og karamelliser rørsukkeret med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lun hindbær-coulisen og server den til.