• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Othellolagkage

INGREDIENSER 

MAKRONER 
200 g sukker 
100 g marcipan 
10 g rismel 
60 g æggehvider 

VANILJECREME 
250 g mælk 
20 g maizena 
45 g sukker 
½ vaniljestang 

BUNDE 
60 g maizena 
60 g hvedemel 
60 g æggeblomme 
60 g sukker (1) 
170 g æggehvider 
60 g sukker (2) 

GLASUR 
80 g flormelis 
20 g kakao 
Ca. 25 g vand 

MARCIPANBÅND 
150 g marcipan 
150 g flormelis 
45 g glukosesirup 

Sådan laver du othellolagkage

MAKRONER 

Blend sukker, marcipan og rismel, og tilsæt hviderne langsomt - blend til en jævn masse. 

Sprøjt massen ud til runde makroner på ca. 4-5 cm i diameter på en bageplade beklædt med bagepapir. 

Bag ved ca. 170 °C i 15 min. Makronerne skal være brune over det hele.  

Køl af og gem i en lufttæt beholder.  

TIP: Overskydende makroner kan eksempelvis bruges til trifli eller gammeldags æblekage. 

VANILJECREME 

Kog mælk med vaniljekorn og stang op i en gryde. Bland imens æggeblommer, maizena og sukker godt i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen når mælken koger og hæld det hele tilbage i gryden. Bring cremen til kogepunktet over svag varm. Tag cremen af varmen og si den med det samme. Dæk cremen af plastikfilm; filmen skal gerne røre cremen, så der ikke dannes skind. Afkøl. 

BUNDE 

Tænd ovnen på 175 °C. Bland maizena og hvedemel. Pisk æggeblomme og sukker (1) indtil det er hvidt og tykt. Pisk æggehvide og sukker (2) til en marengs. Bland melblandingen og de piskede æggeblommer; hvis det føles lidt tørt, tilsæt lidt af de piskede æggehvider. Bland til det er en ensartet masse uden klumper. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Spred kageblandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 175 °C i cirka 7 minutter til bunden er gyldenbrun. Lad den køle af. Fjern bagepapiret og udstik 3 runde bunde på 16 cm i diameter. 

SAMLING AF OTHELLOLAGKAGE           

Den nemmeste måde at samle Othellolagkagen er at bygge den op i en kagering. I konditoriet bruger vi en kagering med 16 cm i diameter, som er 5 cm høj. 
Placér kageringen på et stykke bagepapir eller på den tallerken, du gerne vil servere Othellolagkagen og læg den første bund i. 

Blødgør vaniljecremen med et piskeris. Pisk fløden til flødeskum og vend den i vaniljecremen. Spred ca. 1/3 af flødecremen ud på bunden.
Knus ca
. 8 makroner og fordel dem jævnt på flødecremen. Fordel yderligere 3 spiseskefulde af flødecremen ovenpå de knuste makroner. Placér næste bund ovenpå og tryk let ned, så den er i kontakt med flødecremen. Fordel resten af flødecremen på anden bund og afslut med sidste bund, som også trykkes let ned.  

Sæt kagen på køl i ca. en time, så den har mulighed for at sætte sig. 

Afmontér forsigtigt ringen. 

GLASUR 

Bland ingredienserne i en lille kasserolle; massen skal virke tyk. Opvarm glasuren ved lav varme under omrøringen - glasuren skal varmes til den kan spredes med en palet. 

Spred glasuren på toppen af kagen, og prøv at holde den et par mm fra kanten. 

MARCIPANBÅND 

Ælt ingredienserne sammen til en ensartet masse. Rul marcipanen ud til en tykkelse  ca. 3-4 mm. Det færdige marcipanbånd skal måle 8 cm i højden og 50 cm i længden. Rul marcipanbåndet løst sammen som en roulade og vikl det ud rundt om kagen. Tryk det forsigtigt fast hele vejen rundt om kagen. 

Ønsker du den klassiske bølge på kanten af marcipanbåndet, gør du følgende: hold på ydersiden af kagen med pegefinger og tommelfinger med omkring 2-3 cm mellemrum og lad pegefingeren på den anden hånd peger ned mod kagen på indersiden af marcipanen. Før forsigtigt pegefingeren ind mellem de to fingre, så du presser marcipanen ind i mellemrummet mellem de to fingre. Gentag hele vejen rundt.