Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Ostetilbehør

INGREDIENSER

FIGENMARMELADE MED NOUGATINE
500 g tørrede figner uden stilk
ca. 1 dl vand
skal og saft af 1 økologisk appelsin
50 g rørsukker
75 g hakkede hasselnødder uden skal
75 g sukker
vand

KOMPOT AF RØDLØG
300 g balsamisk eddike
450 g brun farin
6 store rødløg
3 kviste timian

PIKANTE NØDDER I AKACIEHONNING

250 g blandede nødder uden hinde, f.eks. cashew, hassel eller mandler
1⁄2 dl vand
1 tsk groft salt
2 tsk Piment d’ Espelette
250 g akaciehonning

SÅDAN GØR DU:

FIGENMARMELADE MED NOUGATINE: Skær fignerne i tern og kom dem i en gryde, tilsæt vand, fintrevet skal og saft af appelsinen samt rørsukker. Lad fignerne simre ved svag varme, til det har konsistens som marmelade. Hold godt øje med gryden og rør af og til. Rist de hakkede hasselnødder på en pande, til de får en flot gylden farve, pas på, at de ikke brænder på. Kom sukkeret i en kasserolle og hæld lidt vand i, så sukkeret lige bliver mættet. Kog det derefter til en lys karamel. Vend de varme nødder godt rundt i karamellen. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af. Hak eller knus nougatinen, du kan bruge kagerullen eller en kraftig kniv. Vend nougatinen i marmeladen og kom det i et skoldet sylteglas. Marmeladen holder sig i et par måneder på køl.

KOMPOT AF RØDLØG: Kog eddike og farin sammen, tilsæt skiveskårne løg og timian og lad kompotten simre i ca. 30 minutter under låg, til løgene er helt møre. Hæld kompotten på et skoldet sylte- eller henkogningsglas. Holder sig fint på køl i et par uger.

PIKANTE NØDDER I AKACIEHONNING: Kom nødderne i en kasserolle sammen med vand, salt og Piment d’ Espelette og kog vandet helt væk. Læg nødderne i et ildfast fad og bag eller tør nødderne i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader. Læg de varme nødder i et skoldet syltetøjsglas og dæk med honning. Holdbarhed i ca. 2 måneder på køl.