1/1/1970 |
Ostetilbehør
Figenmarmelade, kompot af rødløg og pikante nødder.
Ingredienser
- Figenmarmelade med nougatine
- 500 g tørrede figner uden stilk
- 1 dl vand
- 1 stk appelsin saft og skal herfra
- 50 g rørsukker
- 75 g hakkede hasselnødder uden skal
- 75 g sukker
- Vand
- Kompot af rødløg
- 300 g balsamisk eddike
- 450 g brun farin
- 6 stk store rødløg
- 3 kviste timian
- Pikante nødder i akaciehonning
- 250 g blandede nødder uden hinde, f.eks. cashew, hassel eller mandler
- 2½ dl vand
- 1 tsk groft salt
- 2 tsk Piment d’Espelette
- 250 g akaciehonning
Sådan gør du
Figenmarmelade med nougatine
Step 1. Skær fignerne i tern og kom dem i en gryde, tilsæt vand, fintrevet skal og saft af appelsinen samt rørsukker. Lad fignerne simre ved svag varme, til det har konsistens som marmelade. Hold godt øje med gryden og rør af og til.
Step 2. Rist de hakkede hasselnødder på en pande, til de får en flot gylden farve, pas på, at de ikke brænder på.
Step 3. Kom sukkeret i en kasserolle og hæld lidt vand i, så sukkeret lige bliver mættet. Kog det derefter til en lys karamel. Vend de varme nødder godt rundt i karamellen. Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir og lad den køle af.
Step 4. Hak eller knus nougatinen, du kan bruge kagerullen eller en kraftig kniv. Vend nougatinen i marmeladen og kom det i et skoldet sylteglas. Marmeladen holder sig i et par måneder på køl.
Kompot af rødløg
Step 1. Kog eddike og farin sammen, tilsæt skiveskårne løg og timian og lad kompotten simre i ca. 30 minutter under låg, til løgene er helt møre. Hæld kompotten på et skoldet sylte- eller henkogningsglas. Holder sig fint på køl i et par uger.
Pikante nødder i akaciehonning
Step 1. Kom nødderne i en kasserolle sammen med vand, salt og Piment d’ Espelette og kog vandet helt væk. Læg nødderne i et ildfast fad og bag eller tør nødderne i ovnen i ca. 30 minutter ved 150 grader. Læg de varme nødder i et skoldet syltetøjsglas og dæk med honning. Holdbarhed i ca. 2 måneder på køl.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.