Tomatsalat med oliven, feta og sprøde croutons

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER

500 g tomater, forskellige sorter, farver og størrelser

1 bk. blandede små peberfrugter 

1 lille glas oliven, gerne Morea græske kalamata oliven eller Løgismose kalamata oliven

4 skiver daggammelt rustikt brød  

1 pakke græsk feta, ca. 150 g eller Løgismose salattern

1 håndfuld salat  

½ skalotteløg, hakket 

Salt og peber

Sukker

Timian

Rosmarin

Løgismose olivenolie

SÅDAN GØR DU

  1. Vask og skær tomater og peberfrugter i halve på langs. Læg dem i en passende bradepande, krydr med salt, peber, sukker, rosmarin, timian, hakket skalotte løg og lidt olivenolie.
  2. Sæt dem i en forvarmet oven ved 150 °C i ca. 30 min.
  3. Bræk brødet i mindre stykker, som på billedet og steg stykkerne sprøde i lidt olivenolie på en pande. Læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle, krydr med salt og peber.
  4. Vask salaten grundigt. Bræk fetaen i små stykker, dræn oliven fra olien, og drys dem ud over tomaterne. Fordel nu croutons og salat over tomaterne.

 Mangler du vin til maden? Løgismose Rosé No. 01 passer alletiders til retten