• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Syltede tomater med kold rejebouillon

Samt urteolie

 

INGREDIENSER

SYLTEDE TOMATER

200 g blandede tomater

1 spsk eddike

1 spsk olie

1 spsk vand

Salt og peber

 

REJEBOUILLON

300 g hele rejer med skal

5 dl vand

1 fed hvidløg

2 dildkviste

Lidt citronsaft.

Salt og peber

 

URTEROLIE

300 g urter efter eget ønske

1 dl neutral olie.

Syltede tomater med kold rejebouillon og urteolie. Retten ligger i en fin tallerken og man kan skimte et glas rosé

SÅDAN LAVER MAN SYLTEDE TOMATER MED KOLD REJEBOUILLON OG URTEOLIE

SYLTEDE TOMATER
Eddike, sukker og vand koges op og nedkøles straks. Tomaterne skæres ud i mundrette stykker og krydres med salt og peber. Lad tomaterne trække ca. 5 minutter, før de lægges i den kolde syltelage. Læg tomaterne i syltelagen frem til servering.

REJEBOUILLON

I en gryde tilsættes rejer, vand, hakket hvidløg og dildkviste. Kog ved svag varme ca. 20 minutter. Efter kogetiden sættes gryden med bouillonen på køl for at trække. Når rejebouillonen er helt kold sigtes den fra igennem et klæde og smages til med salt, peber og lidt citronsaft. Serveres iskold.

URTEOLIE

Urterne skylles, dryppes af og blendes sammen med olien til den er helt grøn. Sigt olien fra i en lille skål og dryp den i bouillonen lige inden servering

ANRETNING

De syltede tomater dryppes af og lægges i en dyb tallerken. Hæld den klare kolde rejebouillon over tomaterne og dryp med urteolien. Retten kan tilsættes friskpillede rejer, hvis man ønsker lidt mere fylde. Servér som en let og læskende forret med en skive godt brød.

Løgismose Rosé No. 1

En tør og frugtig rosévin lavet med inspiration fra de charmerende rosévine fra Sydfrankrig.Perfekt til denne ret.

Læs mere