• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Poulard en cocotte

Kyllingens Rolls Royce, stegt i gryde

Løgismose Poulard er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Poulards opdrættes som frilandskyllinger og bor i kyllingehuse i skovene omkring Les Landes ved Pyrenæerne. Her fodres de med lokalt dyrkede korn og majs samt mælk, for at tilføre kødet mere fedt og dermed smag. Kyllingerne slagtes først, når de er 120 dage gamle.

Nyd f.eks. den saftige og smagsrige poulard til julemiddagen i stedet for andesteg.

INGREDIENSER:

1 Løgismose poulard

2 spsk. olie

1 spsk. smør

1 hvidløg, halveret på tværs

2 dl. hvidvin

1,5 dl vand

7 pillede bananskalotteløg

3 gulerødder skåret i grove stykker

Saft og skal fra 1 citron

Frisk timian, rosmarin og salvie

Salt og peber

Sådan tilbereder du poulard en cocotte

Tænd ovnen på 140 °C varmluft.

Krydr poularden med salt, både indvendig og udvendig. Brun poularden grundigt af på alle sider, i olie og smør, ved lav varme, i en stegegryde med tilhørende låg.

Ordn imens grøntsagerne og skær dem i meget grove stykker.

Tilfør hvidløg, urter og hvidvin til poularden, når den er brunet af og lad det simre til hvidvinen er kogt ind til ½ dl, og tilsæt da vandet. Kom låg på gryden og sæt gryden i ovnen. Tilsæt løg, gulerødder og citronskal efter 30 minutter og lad poularden ovnstege yderligere 45 – 50 minutter i gryden under låg.

Tag poularden op af gryden og lad den trække i 15 minutter mens den holdes varm, inden udskæring. Hold også løg og gulerødder lune. Tilbered evt. en sauce af stegeskyen, imens poularden trækker.

Skær Poularden ud og krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

 

Serveringsforslag:

Glaserede kastanjer, stegte kartofler og rødkålssalat med mandler og appelsin.

Julemad!

Find flere opskrifter til julemiddagen; sauce, tilbehør, risalamande og meget mere!

Se alle juleopskrifter