Plantedeller med sølvløgs-puré og grillet spidskål

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

 

INGREDIENSER:

1 pk. Løgismose falafelfars

Løgpuré
2 store sølvløg/salatløg
½ dl. valnøddeolie
½ dl. vand
½ citron

Grillet spidskål
1 spidskål
1 håndfuld valnødder
Lidt timian /citrontimian
Lidt olie
Salt/peber

SÅDAN GØR DU:

Løgpuré

Snit løgene i tynde skiver og kom dem i en gryde med valnøddeolien. Sautér let, dog uden at tage farve. Tilsæt herefter vand og kom låget på. Lad gryden simre ved svag varme i ca. 20 minutter.

Blend herefter puréen helt glat og smag til med citron, salt og peber.

Bag valnødderne i ca. 10 minutter i ovnen ved 160 °C, eller til de er gyldne. 

Spidskål

Flæk spidskålet på langs i ¼, smør skærefladerne med lidt olie og placér dem på en brandvarm pande. Steg dem på begge skæreflader til de er blevet mørke, og læg dem herefter på en bradepande. Krydr med salt og peber. Sæt bradepanden i ovnen i ca. 10 min. ved 160 °C.  

Plantedeller

Form plantefarsen til deller i ønsket størrelse og steg dem i olie på panden ved middelvarme i ca. 10-15 min afhængigt af størrelse. 

Anretning

Kom spidskålen på tallerkenen, læg en god skefuld løgpuré på, kom et par deller ovenpå, drys med de sprøde valnødder og pluk lidt timian udover.   

 

PLANTEBASEREDE MÅLTIDER

Velsmagende, grønne og mættende. Løgismose grønne færdigretter er fyldt med grøntsager og proteiner fra planteriget. Alle er de udviklet af vores kokke med inspiration fra verdens smagfulde køkkener og tilberedt fra bunden i Løgismose-køkkenet på Fyn.

Inspiration til hverdagen