• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Millionbøf med kartoffelkompot

4 PERSONER

INGREDIENSER

MILLIONBØF
½ dl. vindruekerne olie
400 g. Løgismose hakket oksekød
2 store zittauerløg
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
½ l. Kalvefond – alternativt kan du bruge vand og bouillonterning
Lidt maizena
½ dl. engelsk sauce
1 tsk. Dijon sennep
Salt og peber
Evt. lidt kulør, hvis du ikke har noget kalvefond i, kan den godt blive lidt bleg.

KARTOFFELKOMPOT
1 helt hvidløg
1 kg. skrællede kartofler 
2 dl. sødmælk 
100 g. smør 
1 porre uden top

SÅDAN LAVER DU MILLIONBØF

MILLIONBØF: Kødet steges i en brandvarm gryde, til det er ristet helt gylden. Løg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden, skru ned, lad løgene stege uden at tage farve. Tilsæt rosmarin, laurbærblade og kalvefonden. Lad saucen koge et par timer. Jævn den med maizenaen og smag til med engelsk sauce, salt og peber. Juster evt. millionbøffen med lidt sauce kulør.

KARTOFFELKOMPOT: Hvidløg bages i en times tid ved 150 grader. Kartoflerne skrælles, skæres i tern og koges i usaltet vand til de er helt møre. Vandet hældes fra og gryden kommes tilbage på komfuret hvor resten dampes væk.

Mens kartoflerne koges, varmes mælk og smør op i en gryde med fin snittet porreringe. Mos kartoflerne og rør mælkeblandingen i lidt af gangen. lad hvidløget køle lidt af, og pil dem, mos dem til pure i en morter eller brug bladet på en kniv. Kom hvidløget i kartoffel kompotten og smag til med salt og sort peber og lidt citron saft, nu må du ikke røre i mosen mere, da den så vil blive "lang".

  Mangler du vin til maden? Løgismose Rød No. 01 passer alletiders til denne ret