Madtærte med kylling
Pesto rosso og modnet ost
INGREDIENSER
Tærtedej:
100 g Løgismose rugmel
50 g Løgismose hvedemel
½ tsk. salt
75 g koldt Løgismose smør
1 lille økologisk æg
Fyld:
175 g fast, modnet ost som f.eks. Emmentaler eller Løgismose Knas
3 dl Løgismose cremefraiche
3 økologiske æg
75 g Løgismose græsk feta
2 spsk Løgismose pesto rosso
1 Løgismose kyllingebryst i tern
Salt og peber

SÅDAN GØR DU
Bland rugmel, hvedemel og salt.
Skær smørret i tynde skiver og smuldr det i melblandingen.
Tilsæt æg og ælt dejen sammen. Rul den ud på et melstrøet bord og kom den i en smurt tærteform på ca. 22 cm i diameter.
Forbag bunden 15 minutter ved 180 C.
Riv osten og bland æg og cremefraiche i.
Smuldr feta i blandingen, og tilsæt salt, peber, og pesto mens du rører det sammen.
Skær kyllingebryst i små tern uden skind og bland dem i æggemassen.
Fyld massen i den forbagte tærteform og bag yderligere 20-30 minutter ved 180 C.
Tærten kan anrettes med lidt mere friskrevet bjergost på toppen, eller med hakkede krydderurter og skiver af tomat.