Madbrød med tre slags topping
INGREDIENSER
Dej
200 g hvedemel
15 g Tipo 00
70 g durummel
2 dl vand
1 ½ tsk salt
20 g olivenolie
Ca. 5 g gær
Topping 1
½ løg i tynde skiver
Finthakket timian
1 tsk god olivenolie
Topping 2
1 ½ tsk groft havsalt
Topping 3
Ca. 1 spsk god olivenolie
Persille
Citronskal
½-1 fed hvidløg
30 g revet ost fx Comté, Løgismose lagret bjergost eller gruyere

SÅDAN GØR DU
Bland vand, gær og olivenolie sammen i en skål eller rørekedel. Tilsæt hvedemel, tipo 00 og durummel og ælt dejen godt sammen, ca. 15 minutter – i en røremaskine 6 minutter langsomt og derefter 10 minutter hurtigt.
Tilsæt salt og ælt dejen yderligere godt igennem – på røremaskine 3 minutter ved høj hastighed. Sæt dejen på køl og lad den koldhæve minimum 12 timer.
Pres herefter dejen ud i et ovnfast fad på ca. 20 * 30 cm – husk bagepapir! Lad dejen hvile ca. 15 minutter før den valgte topping fordeles jævnt ud over dejen.
Lad dejen hæve ca. 1 time og bag den i en forvarmet ovn på 250 °C i 15-20 minutter.