• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Lyse og luftige kernebrød

2 stk. luftige brød med god struktur

INGREDIENSER

800 g (8 dl) koldt vand
900 g manitoba
50 g solsikkekerner
50 g knækkede rugkerner
24 g (2 spsk) groft salt
18 g gær

SÅDAN LAVER DU LYSE OG LUFTIGE KERNEBRØD

• Opløs gæren i vandet, tilsæt resten af ingredienserne, og rør sammen i 4-5 min.

• Stil skålen til side i ca. 10 min., og rør derefter dejen igen i 4-5 min.

• Lad dejen hæve overdækket på køl natten over.

• Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).

• Hæld dejen ud på et melstrøet bord, form to brød af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.

• Læg brødene på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på, og bag dem i 40 min., eller til de lyder hule når du banker dem let på bunden.

• Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer dem.