Løgismoses fødselsdagslagkage

KAGE TIL 10 PERSONER

Vores dygtige konditor har udviklet den perfekte fødselsdagslagkage med nogle af vores populære Løgismose-produkter, som du finder i Netto landet over. Luftige sukkerbrødsbunde med fransk chokoladecreme Cremeux* og hjemmelavet vaniljecreme rørt med vores hindbær-rabarberskyr, er nogle af hemmelighederne bag denne dejlige kage. 

*Cremeux er en fransk chokoladecreme, som er særligt let og cremet i konsistensen. Cremen smelter så snart den rammer tungen, hvorved chokoladesmagen udfolder sig. Cremeuxen er nem at arbejde med, så lad dig ikke skræmme af det fine navn. Det vigtigste er, at den får lov at sætte sig i køleskabet natten over.

 

 

INGREDIENSER

CHOKOLADE CREMEUX

325 g Løgismose piskefløde

75 g æggeblommer

35 g sukker

125 g Løgismose mørk chokolade 70%

125 g Løgismose mælkechokolade 36%

 

VANILJECREME

275 g Løgismose sødmælk

20 g maizena

45 g sukker

50 g æggeblommer

1 stk. Vaniljestang

 

LAGKAGEBUNDE

4 hele æg og en ekstra blomme

125 g sukker

85 g Løgismose hvedemel

25 g maizena

1 tsk bagepulver

 

1 glas Løgismose hindbærsyltetøj

190 g Løgismose hindbær-rabarberskyr

 

EVT. PYNT

Friske hindbær

Rød skovsyre

Hvid chokolade

 

SÅDAN LAVER DU FØDSELSDAGSLAGKAGE 

DAG 1

  • CHOKOLADE CREMEUX

Hak de to slags chokolade og bring fløden i kog. Bland sukker og æggeblommer godt i en skål for sig. Hæld den kogende fløde over sukker og æggeblommer og bland det godt.
Hæld den lune blandingen over de to slags chokolade, lad det stå i 2 min. og blend derefter massen. Sæt cremeuxen i køleskabet til næste dag.

  • VANILJECREME

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Bring mælk, vaniljekorn og vaniljestang i kog. Rør æggeblommer, sukker og maizena godt sammen i en skål. Når mælken koger, hældes cirka halvdelen af mælken over æggeblandingen, og der røres godt sammen. Æggeblandingen hældes tilbage i gryden med resten af mælken og bringes til kogepunktet på lav varme. Si cremen over i en skål, dæk med plastikfilm. Plastikfilmen skal helt ned og røre cremen, så den ikke danner skind. Sæt på køl til næste dag.

 

DAG 2

  • LAGKAGEBUNDE

Tænd ovnen på 185 grader. Pisk æg og den ekstra blomme med sukkeret til det er hvidt og tykt. Bland de tørre ingredienser i en skål for sig. Når æggene er pisket luftige, sies de tørre ingredienser ned i æggemassen lidt ad gangen og foldes forsigtigt sammen.

Tegn evt. tre lige store cirkler på et stykke bagepapir, vend papiret og spred dejen ud i de tegnede cirkler. Bag bundene i cirka 7-9 min til de er lysebrune, løft evt. papiret for at se om de er begyndt at få farve i bunden også. Lad bundende køle af

  • SAMLING AF LAGKAGEN

Vælg den pæneste bund til toppen og smør forsigtigt cirka en tredjedel af chokolade cremeuxen ud på den, gem evt. lidt til at pynte af med. De sidste to tredjedele af cremeuxen smøres på den anden bund (denne skal ligge nederst). Læg nu den sidste bund ovenpå den nederste bund og smør hindbærsyltetøj ud på denne bund i et tyndt lag.

Vaniljecremen løsnes lidt op ved hjælp af et piskeris og hindbær rabarber-skyren foldes ind i cremen. Denne smøres ovenpå syltetøjet og toppen lægges på.

Pynt evt. lagkagen af med resterne af chokolade cremeuxen, friske hindbær, hvid chokolade, rød skovsyre og frysetørrede hindbær.