1/1/1970 |
Løgismose koldhævede surdejsboller
Glem alt om at passe surdej, slæbe flere typer mel hjem, veje af og have mel i hele køkkenet. Løgismose økologiske brødblanding, lavet på bornholmsk mel og sammensat af melsorterne manitoba- og ølandshvedemel samt surdej og salt, er genvejen til nybagte surdejsboller – også på travle dage!
Ingredienser
- Løgismose koldhævede surdejsboller
- Løgismose økologiske koldhævede surdejsboller
- 600 g vand
- 15 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs 15 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen, og kør derefter på mellemniveau i 10-12 minutter til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile overdækket i en times tid på køleskabsbordet
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Step 2
Opløs 20 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen , og rør i massen med en ske, til dejen samler sig
Dæk skålen til med et viskestykke, og stil den til side på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Gentag herefter proceduren 3-4 gange, til dejen er homogen og blank
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 time
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Tip
Tip: Bag surdejsblandingen som flutes eller brød
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.