Løgismose koldhævede surdejsboller

15 BOLLER 

Glem alt om at passe surdej, slæbe flere typer mel hjem, veje af og have mel i hele køkkenet. Løgismose økologiske brødblanding, lavet på bornholmsk mel og sammensat af melsorterne manitoba- og ølandshvedemel samt surdej og salt, er genvejen til nybagte surdejsboller – også på travle dage!

 

INGREDIENSER

Koldhævede surdejsboller

SÅDAN GØR DU

På røremaskine:

1. Opløs 15 g gær i koldt vand

2. Tilsæt melblandingen, og kør derefter på mellemniveau i 10-12 minutter til dejen er blank og smidig. 

3. Lad dejen hvile overdækket i en times tid på køleskabsbordet

4. Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer

5. Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)

6. Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time

7. Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på.

8. Bag bollerne 14-16 minutter 

Voilà – godmorgen!

 

I hånden:

1. Opløs 20 g gær i koldt vand 

2. Tilsæt melblandingen , og rør i massen med en ske, til dejen samler sig.

3. Dæk skålen til med et viskestykke, og stil den til side på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Gentag herefter proceduren 3-4 gange, til dejen er homogen og blank.

4. Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer

5. Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time

6.  Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)

7. Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på.

8. Bag bollerne 14-16 minutter 

Voilà – godmorgen!

 

  Tip: Bag surdejsblandingen som flutes eller brød