1/1/1970 | Løgismose i Netto
Kylling i flødesovs
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 bundt persille
- 1 spsk Løgismose smør
- 3 dl vand
- Salt og friskkværnet peber
- 1½ dl hønsebouillon
- Flødesauce
- Bouillon fra Løgismose kylling
- 2 spsk Løgismose hvedemel
- ½ dl vand
- 1 dl Løgismose piskefløde
- kulør efter ønske
- 1 nip sukker
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Step 2. Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.
Step 3. Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Step 4. Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.
Step 5. Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Step 6. Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.
Flødesauce
Step 1. Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Step 2. Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.
Step 3. Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.
Servering
Step 1. Server saucen til den grydestegte kylling samt stegte champignon og bagte rodfrugter.
Tip
Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...