• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kylling i flødesovs

3 Personer

INGREDIENSER

KYLLING

1 Løgismose kylling 
1 bundt persille
1 spsk. smør
3 dl vand
salt og peber
1 ½ dl. hønsebouillon

FLØDESAUCE

Bouillon fra kyllingen
2 spsk. hvedemel
½-1 dl vand
1 dl piskefløde
Kulør efter ønske
1 nip sukker
salt og peber

SÅDAN LAVER DU KYLLING I FLØDESOVS:

Skyl kyllingen fri for evt. blodrester og dup den tør med køkkenrulle. Drys salt og peber ind i kyllingen og fyld den herefter med persille.
Smelt smørret i en stor gryde og brun kyllingen på alle sider. Læn evt. kyllingen op ad grydens kanter, når den skal brunes på siden.

Drys kyllingen med salt og peber, hæld hønsebouillon i gryden og læg låg på. Lad kyllingen simre ved jævn varme i 45-60 minutter.
Kyllingen er færdig, når kødsaften er klar, hvis man stikker en lille kniv ind ved lårbenet. Hvis saften er rød, skal kyllingen have lidt mere.

Hæld væden/bouillonen fra kyllingen over i en lille gryde og hold kyllingen varm, imens saucen laves.
Ønskes sprødt skind på kyllingen, kan man sætte den i ovnen og grille den, imens saucen tilberedes.

FLØDESAUCE

Skum evt. det øverste gule fedtlag af bouillon med en ske. Bring bouillonen i kog og ryst en meljævning af hvedemel og vand.
Tilsæt meljævningen til den kogende bouillon under piskning og lad saucen koge et par minutter til den tykner og melsmagen forsvinder.

Tilsæt fløde og kulør til saucen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker og eddike for at afrunde smagen yderligere.

Server saucen til den grydestegte kylling samt stegte champignon og bagte rodfrugter.

  Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling

Smagen af Frihed

Løgismose kyllinger

Læs mere

Smagen af Frihed

Løgismose færdigretter

Læs mere