1/1/1970 |
Planteboller i tomatsauce
Med squash-spaghetti
Ingredienser
- Planteboller
- Squashpasta
- 2 stk squash
- Tomatsauce
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
- 1 spsk tomatpuré
- 2 dåser flåede tomater (800 g)
- 2 spsk balsamicoeddike
- Salt og friskkværnet peber
- Tilbehør
- 1 håndfuld basilikum
- 1 bøtte Løgismose pesto verde
Sådan gør du
Planteboller
varm en stor pande op ved middel varme, form farsen i mindre kugle og steg et par minutter, til de er gyldne.
Tomatsauce
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel-varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure og flåede tomater, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, og gerne længere. Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan eventuelt blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet. Vend de stegte planteboller i saucen lige inden servering.
Squashpasta
Skær squashene på et japansk mandolinjern eller med en spiralizer, så du får tynde spaghettilignende strimler. Ved servering blancheres squashstrimlerne i 20 sekunder i rigeligt, spilkogende vand tilsat salt i 20 sekunder; de skal udelukkende have lidt varme, og ikke gennemkoges. Hæld vandet fra og bland squashstrimlerne med plantefars-boller og tomatsauce, eller sæt de to elementer på bordet for sig. Drys finthakket basilikum og Løgismose pesto over retten.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Kærnemælksmarinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed? Trods at kyllingevi...
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...