1/1/1970 |
Koldhævet fuldkornsbrød
Ingredienser
- 250 g Løgismose grahamsmel
- 250 g Løgismose hvedemel
- 4½ dl vand
- ½ dl Løgismose yoghurt naturel
- 5 g gær
- 1 tsk fint salt
- 10 g honning
- 3 spsk olie
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gær og honning i blandingen. Tilsæt mel og salt.
Step 2.
Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv – gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.
Step 3.
Smør en form (ca. 2 liter) med olien og sørg for at komme ud i alle hjørner. Fordel dejen i den smurte form og glat dejoverfladen ud med en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm og lad den stå ude på køkkenbordet i 1-2 timer. Sæt formen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag formen ud af køleskabet en time før bagning.
Step 4.
Varm ovnen op til 230° varmluft , tag køkkenfilmen af og sæt formen ind i den varme ovn. Skru ovnen ned til 200° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 50-60 minutter.
Tip
Du kan også bage brødet samme dag, du ælter dejen – det giver dog ikke helt samme smag. Her bruger du dobbelt så meget gær og lader formen stå lunt, til dejen er hævet godt op – det tager 2-3 timer.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...