• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

koldhævet fuldkornsbrød

1 BRØD

INGREDIENSER

SÅDAN GØR DU:

Hæld vand og yoghurt i en skål og opløs gær og honning i blandingen. Tilsæt mel og salt.

Rør dejen godt i et par minutter. Giv dejen en hvilepause på 5 minutter. Træk langsomt op i dejen (ca. 30-40 cm) og vend den ind over sig selv
– gentag 10 gange. Lav yderligere to ”serier” med 5 minutters pause og 10 træk.

Smør en form (ca. 2 liter) med olien og sørg for at komme ud i alle hjørner. Fordel dejen i den smurte form og glat dejoverfladen ud med en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm og lad den stå ude på køkkenbordet i 1-2 timer. Sæt formen i køleskabet og lad dejen hæve natten over. Tag formen ud af køleskabet en time før bagning.

Varm ovnen op til 230° varmluft , tag køkkenfilmen af og sæt formen ind i den varme ovn. Skru ovnen ned til 200° efter 10 minutter. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det – den samlede bagetid er ca. 50-60 minutter.

Tip:
Du kan også bage brødet samme dag, du ælter dejen – det giver dog ikke helt samme smag. Her bruger du dobbelt så meget gær og lader formen stå lunt, til dejen er hævet godt op – det tager 2-3 timer.