• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Klassisk lasagne

4 Personer

INGREDIENSER

KØDSAUCE

25 g smør
500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
1 zittauerløg hakket
3 fed hvidløg finthakket
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1 tsk. tørret timian eller basilikum
½ tsk. tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
1 dåse flåede tomat
3½ dl oksebouillon

MORNAYSAUCE

25 g smør
3½ spsk. hvedemel
6 dl kogende mælk
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber
½ tsk. revet muskatnød
175 g revet ost mozzarella
15 lasagneplader  
2 spsk. rasp
25 g smør
50 g revet parmesan

SÅDAN GØR DU

KØDSAUCE

Lad smørret blive gyldent i en gryde og brun kød, løg og hvidløg af i den. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time.

MORNAYSAUCE

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i under omrøring.
Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier og ost i.
Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til med salt og peber.

Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.

Drys med rasp og parmesan og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager ca. 35 minutter ved 200 °C grader. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 minutter.

Servér med brød og en god salat

Genvejen til bedre mad hver dag

Til de dage hvor der ikke er tid til at bruge en masse timer i køkkenet, men du stadigvæk gerne vil kunne servere et skønt måltid, der smager af noget – genvejen til bedre mad. Velbekomme!

Læs mere