• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kernerugbrød

 

1 RUGBRØD

INGREDIENSER

SÅDAN LAVER DU KERNERUGBRØD:

Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål. Opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser. Tag en solid røreske og rør dejen godt. Rør 3 minutter efterfulgt af 2 minutters pause. Gentag 2-3 gange.

Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) med smør – og sørg for, at du kommer ud i alle hjørner. Fordel dejen i den smurte form og glat dejoverfladen ud med en våd hånd. Dæk formen med køkkenfilm og sæt den i køleskabet.

Lad rugbrødet stå i køleskabet i mindst 12 timer og maksimum 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, jo mere syrlig bliver smagen.
Tag formen ud af køleskabet i 1-2 timer inden du skal bage brødet.

Varm ovnen op til 230° varmluft, tag køkkenfilmen af og sæt formen ind i den varme ovn. E er 10 minutter skruer du ned til 180° – bages i 60-70 minutter i alt. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.

Har du et digital bagetermometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Bag rugbrødet til kernetemperaturen – målt præcis i midten af brødet – er kommet op på 97°.

Dæk påskebordet med smag, holdning og håndværk

Find alt hvad du skal bruge til påskebordet fr Løgismose i Netto. Netop nu er der gode priser på et stort udvalg af påskeprodukter.

Find alt til påskebordet

Lav dit eget pålæg

Nyd en hjemmelavet hønsesalat med bacon og purløg på brødet.

Lær opskriften her