• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kernerugbrød

 

1 RUGBRØD

INGREDIENSER

300 g (3 dl) koldt vand
225 g rugmel
125 g knækkede rugkerner
100 g (1 dl) kærnemælk
100 g hørfrø
100 g solsikkekerner
75 g (3⁄4 dl) øl
50 g hvedemel
7 g (11⁄2 tsk) salt
5 g gær

SÅDAN LAVER DU KERNERUGBRØD:

Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.

Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.

Smør en rugbrødsform
(ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den
smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.

Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, jo mere syrlig bliver smagen.

Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.

• Varm ovnen op til 230 °C varm- luft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.

Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult,
når du banker på bunden af det.

• Lad brødet køle helt af, før du skærer det.

Tip: Har du et digitalt bage- termometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.

Dæk påskebordet med smag, holdning og håndværk

Find alt hvad du skal bruge til påskebordet fr Løgismose i Netto. Netop nu er der gode priser på et stort udvalg af påskeprodukter.

Find alt til påskebordet

Lav dit eget pålæg

Nyd en hjemmelavet hønsesalat med bacon og purløg på brødet.

Lær opskriften her