1/1/1970 |
Kernerugbrød
Ingredienser
- 300 g koldt vand
- 225 g Løgismose rugmel
- 125 g Løgismose knækkede rugkerner
- 100 g Løgismose kærnemælk
- 100 g hørfrø
- 100 g solsikkekerner
- 75 g øl
- 50 g Løgismose hvedemel
- 7 g salt
- 5 g gær
Sådan gør du
Step 1.
Hæld vand, kærnemælk og øl i en stor skål, opløs gæren i væsken og tilsæt alle de tørre ingredienser.
Step 2.
Rør dejen godt sammen med en røreske eller i røremaskine: Rør 3 min. efterfulgt af 2 min. pause. Gentag 2-3 gange.
Step 3.
Smør en rugbrødsform (ca. 2 liter) grundigt med smør, og fordel dejen i den smurte form. Glat overfladen ud med en våd hånd.
Step 4.
Dæk formen med køkkenfilm, og lad den stå i køleskabet i min. 12 timer og maks. 4-5 døgn, inden du bager det. Jo længere det står, jo mere syrlig bliver smagen.
Step 5.
Tag formen ud af køleskabet 1-2 timer, inden du skal bage brødet.
Step 6.
Varm ovnen op til 230 °C varm- luft, tag køkkenfilmen af, og sæt formen ind i den varme ovn i 10 min.
Step 7.
Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Step 8.
Skru herefter ned til 180 °C, og bag brødet færdigt i 60-70 min. Brødet skal lyde hult, når du banker på bunden af det.
Tip
Har du et digitalt bage- termometer, kan du bruge det til at finde den perfekte bagetid. Mål præcis i midten af brødet – kernetemperaturen skal være 97 °C.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder.
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...