• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kartoffel-porre suppe

Med grillet porre og rygeost

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 håndfuld kartofler
3 porrer
1 løg
1 citron
2 fed hvidløg
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 dl. hvidvin
1 l. hønse bouillon
½ l. sødmælk
4 skiver groft brød
200 g. bacon
100 g. rygeost
1 dl. fløde
Salt og peber
1 dl. olie

Kartoffel-porresuppe toppet med bacon, grilletporre og croutoner

SÅDAN LAVER DU KARTOFFEL-PORRESUPPE:

Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side. Store stykker af brøddet steges gyldent og sprødt i baconfedtet, og lad det dryppe af på fedtsugende papir eller køkkenrulle.

Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 liter gryde, og sauter grøntsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt.

Fjern timian og laurbærblade, herefter blend suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.

Rør rygeosten let sammen med fløden og smag til med salt og peber.

Steg det yderste lag af porrerne sprødt i olie på en grillpande, indtil du ser tydelige grillstriber på porrerne.

Ved anretning toppes suppen med en klat rygeostfløde, grillede porrer samt sprød bacon og brødcroutoner.