• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Kartoffel-porre suppe

Med grillet porre og rygeost

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

1 håndfuld kartofler
3 porrer
1 løg
1 citron
2 fed hvidløg
4 kviste timian
2 laurbærblade
1 dl. hvidvin
1 l. hønse bouillon
½ l. sødmælk
4 skiver groft brød
200 g. bacon
100 g. rygeost
1 dl. fløde
Salt og peber
1 dl. olie

Kartoffel-porresuppe toppet med bacon, grilletporre og croutoner

SÅDAN LAVER DU KARTOFFEL-PORRESUPPE:

Kartoflerne, 1 porre, løg og hvidløg skrælles, vaskes og skæres i små stykker (rustikt). Kom lidt olie i en 3-4 l. gryde, og sauter grønsagerne. Riv skallen af citronen i, samt laurbærblad og timian. Lad det hele sautere uden at det tager farve, til løgene er transparente. Tilsæt hvidvin, og kog alkoholen væk. Tilsæt nu hønsebouillon og lad det koge helt mørt. Herefter blendes suppen helt glat. Tilsæt sødmælk og smag til med salt og peber.

  Mangler du vin til maden? Løgismose Hvid No. 01 passer alletiders til retter med kylling