• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Kærnemælkskoldskål 

Giver ca. 1,5 l færdig koldskål

Traditionen med at spise koldskål går langt tilbage i vores historie, oprindeligt var koldskål lavet af øl med revet brød i og krydret med sukker, citron og kanel. En anden version bestod af pureret frugt blandet op med vin og vand og igen krydret med sukker, citron og kanel. Først i det 20. århundrede vinder de første opskrifter på koldskål med kærnemælk frem, sådan som vi kender dem i dag.

I denne opskrift på koldskål er der hverken øl eller vin, men vi garanterer at Magnus ikke har sparet på de gode råvarer. Resultatet er en cremet og vaniljespækket koldskål. Har du ikke tiden til at lave koldskålen selv, har vi i år to slags koldskål på hylden i Netto: Mormorkoldskål, som vi kender den og en ny og lidt friskere variant med kærnemælk, citron og vanilje – Farmorkoldskål.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 4 2021

Ingredienser 

• 1 l Løgismose kærnemælk

• 4 æggeblommer (pasteuriserede)

• 4 spsk. rørsukker

• 2,5 dl. Løgismose tykmælk

• 1 vaniljestang

• 1-2 citroner skal og saft

SÅDAN GØR DU

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mas dem ud i lidt sukker. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en cremet og luftig æggesnaps.

Vend æggesnapsen sammen med kærnemælk og tykmælk.

Smag til med citronsaft- og skal. Kom vaniljestangen i koldskålen, og lad den trække på køl i minimum 1 time

Opskrift på kammerjunker

Få opskriften her

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her