Julekylling
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Løgismose Kyllingens mørkere og smagfulde kød spiller godt sammen med julens varme krydderier, der drysses på skindet, som også får en tur med andefedt – kyllingen fyldes med en klassisk blanding af svesker, æbler og abrikoser. Skyen i bunden af fadet gemmes til den gode sauce.
INGREDIENSER:
Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 5 stk. hele nelliker
- 1 tsk. stødt allehånde
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. korianderfrø
- ½ muskatnød
- 10 peberkorn
- 5 Løgismose svesker
- 5 tørrede abrikoser
- 1 æble
- 3 kviste timian
- Lidt ande- eller kyllingefedt
Sauce
- 3 dl hønsefond (gerne kogt på skrog og vinger af Løgismose Kylling)
- 1 appelsin, saft og skal herfra
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Løgismose ribsgelé
- Salt og peber
Brunede kartofler
- 600 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 25 g Løgismose smør

SÅDAN GØR DU:
Kylling
- Skær æbler og løg i mindre stykker og bland dem med abrikoser, svesker og timian. Fyld kyllingen med blandingen.
- Smør lidt ande- eller kyllingefedt på kyllingeskindet. Bland de tørre krydderierne i en morter, og mort dem. Fordel dem overalt på kyllingen. Krydr til sidst med salt.
- Steg kyllingen i en bradepande i ovnen ved 210 °C i ca. 1 time. Lad kyllingestegen trække ½ time før den parteres.
Sauce
- Tag kyllingen op af bradepanden, når den færdigstegt og lad den hvile inden udskæring.
- Tilsæt appelsinsaft og -skal til bradepanden og lad det koge ind.
- Tilsæt herefter hønsefond og piskefløde og lad væsken koge yderligere ind til passende smag og konsistens.
- Smag til med ribsgele, salt og peber og jævn evt. saucen med maizena til sidst.
Brunede kartofler
- Karamellisér sukker på en pande. Tilsæt smør, når alt sukkeret er blevet til karamel og smelt al smøren.
- Tilsæt kartoflerne og ½ dl vand til panden og lad de brunede kartofler simre i karamellagen i 15-20 min. ved svag varme.
OPSKRIFTER TIL EN SMAGFULDE TID
Få inspiration til hvad du kan fylde julebordet med