24/10/2022 | Løgismose i Netto
Julekylling
Løgismose Kyllingens mørkere og smagfulde kød spiller godt sammen med julens varme krydderier, der drysses på skindet, som også får en tur med andefedt – kyllingen fyldes med en klassisk blanding af svesker, æbler og abrikoser. Skyen i bunden af fadet gemmes til den gode sauce.
Ingredienser
- Kylling
- 1 Løgismose kylling
- 5 stk hele nelliker
- 1 tsk stødt allehånde
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 korianderfrø
- ½ muskatnød
- 10 peberkorn
- 5 Løgismose svesker
- 5 tørrede abrikoser
- 1 æbler
- 3 kviste timian
- Lidt andefedt
- Sauce
- 3 dl hønsefond gerne kogt på skrog og vinger af Løgismose Kylling
- 1 appelsin saft og skal herfra
- 2 dl Løgismose piskefløde
- Løgismose ribsgelé
- Salt og peber
- Brunede kartofler
- 600 g kogte og pillede aspargeskartofler
- 100 g sukker
- 25 g Løgismose smør
Sådan gør du
Kylling
Step 1. Skær æbler og løg i mindre stykker og bland dem med abrikoser, svesker og timian. Fyld kyllingen med blandingen.
Step 2. Smør lidt ande- eller kyllingefedt på kyllingeskindet. Bland de tørre krydderierne i en morter, og mort dem. Fordel dem overalt på kyllingen. Krydr til sidst med salt.
Step 3. Steg kyllingen i en bradepande i ovnen ved 210 °C i ca. 1 time. Lad kyllingestegen trække ½ time før den parteres.
Sauce
Step 1. Tag kyllingen op af bradepanden, når den færdigstegt og lad den hvile inden udskæring.
Step 2. Tilsæt appelsinsaft og -skal til bradepanden og lad det koge ind.
Step 3. Tilsæt herefter hønsefond og piskefløde og lad væsken koge yderligere ind til passende smag og konsistens.
Step 4. Smag til med ribsgele, salt og peber og jævn evt. saucen med maizena til sidst.
Brunede kartofler
Step 1. Karamellisér sukker på en pande. Tilsæt smør, når alt sukkeret er blevet til karamel og smelt al smøren.
Step 2. Tilsæt kartoflerne og ½ dl vand til panden og lad de brunede kartofler simre i karamellagen i 15-20 min. ved svag varme.
Andre forslag
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Sæsonens fisk med svampe- og rødløgskompot
For at fremtrylle denne ret skal du forbi fiskehandleren og hente sæsonens friskfangede fis...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
BBQ-marineret andebryst med løgtærte og råstegte jordskokker
Selvom der er fisk på paletten i Bocuse-køkkenet, foreskriver sæsonen, at tiden er inde til at ny...
Vinterservering – buk med variation af selleri, bagte blommer og trøffelsauce
En smuk symbiose af mørke farver – buk, trøffel, bl...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...
Østers med gazpacho
Gazpacho er en kold grøntsagssuppe, der stammer fr...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...