1/1/1970 |
Hjemmelavede forårsruller
Med sur/sød relish og radise salat
Ingredienser
- Fyld
- 400 g hakket oksekød
- 1 bakke sukkerærter
- 1 stk rødløg
- ½ stk spidskål
- ½ stk chili ingefær
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sesamfrø
- ½ dl ristet sesamolie
- 1 bundt koriander
- 1 tsk tamari soja
- 1 spsk citronsaft
- 1 pakke forårsrulledej , gerne ca. 20x20 cm
- 1 l vindruekerneolie
- Relish
- ½ stk ingefær
- 1 stk citrongræs
- 1 fed hvidløg
- 1 stk chili
- 1 stk salatløg
- 2 stk lime
- ½ dl sesamolie
- 1 spsk honning
- Salat
- 1 stk kinaradise
- 1 spsk tamari soja
- 1 spsk sesamolie
- 1 tsk piment d’espelette
- 1 spsk sesam gerne sort
Sådan gør du
Forårsruller
Step 1. Alle grønsager snittes fint. Varm en wok godt op, rist kødet af i sesam olien, tilsæt det snittet grønt og sesam frøene. Tilsæt citron saft og soja.
Step 2. Lad det simre i ca. 2 min. og tag det så af varmen.
Step 3. Gør et stykke bagepapir klar med lidt hvede mel på. Læg et stykke dej ud så et af hjørnerne peger imod dig. Læg derefter 2 spsk. fyld i en stribe på ca. 10 cm. Fold siderne ind og rul spids mod spids. Læg dem herefter over på bagepapiret og fortsæt med resten.
Step 4. Varm olie op til ca. 180 grader og steg dem heri.
Relish
Step 1. Riv ingefær, citrongræs, chili, hvidløg, skallen af limefrugterne og salat løget på et rivejern til en slags pure rør honning og olien i stille og roligt, og til sidst smages der til med lime saft.
Salat
Step 1. På et mandolinjern, skæres tynde strimler af den skrællet Kina radise, de lægges i isvand i en halv times tid. Soja og olien blandes sammen, og de nu udvandet strimler dryppes rigtig godt af, og vendes godt sammen med marinaden.
Step 2. Drys med sesam og lidt piment d’Espelette eller paprika.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Kærnemælksmarinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed? Trods at kyllingevi...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...