• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Grøntsags-lasagne

4 Personer

INGREDIENSER

2 store auberginer
10 tomater eller 2 dåser flåede tomater
1 spsk. tomatpure
50 g hakket soltørret tomat
1 rødløg
1 grøn courgette i tern
6 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1 bundt frisk basilikum
1 dl grøntsagsbouillon
200 g parmesanost
2 friske mozzarellaoste af 125 g.
1 pakke lasagneplader
olivenolie
æbleeddike
salt og peber

SÅDAN GØR DU

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver på langs og salt dem let på begge sidder. Lad dem trække i 10-15 minutter.
Imens skæres løg, hvidløg og courgette i fine tern og svitses let i olivenolie. Skær de friske tomater i tern.

Når løgene er bløde tilsættes tomatpuré og efter 30 sekunders stegning tilsættes de friske tomater i tern (eller dåsetomaterne) samt soltørret tomat. Hæld derefter bouillonen på.

Lad nu grøntsagerne simre godt ind til en kraftig tomatsovs. Smag til med salt, peber og æbleeddike.
Dryp aubergineskiverne godt af, pensel dem med lidt olie, og steg dem nu gyldne på en varm pande.

Saml lasagnen: Lidt tomatsauce i bunden, så pastaplader, så tomat igen, auberginer, masser af frisk basilikum lidt plukket mozzarella og et drys parmesan. Fortsæt til fadet er fyldt op. Slut af med tomat, auberginer og parmesan på toppen.

Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden og lasagnepladerne gennembagte og møre. Det tager 30-40 minutter ved 185 °C grader.

Tag den ud og lad hvile i 10 minutter inden servering.

Server med brød og en god salat