• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Granité af Løgismose most

med et strejf af ingefær & lune syltede æbler

4 PERSONER

INGREDIENSER

Æblemost granité
30 g. vand
saft af en citron 
30 g. sukker 
250 gr. Løgismose æblemost med et strejf af ingefær

Syltede æbler
10 – 12 æblekugler eller tern
2 spsk. smør
½ spsk. sukker
1 tsk. hakket frisk rosmarin
½ dl. cognac eller calvados

Sprøde tuilles
50 g. sukker 
50 g. smør
30 g. mel 
16 g. glukose

SÅDAN GØR DU

Æblemost granité
Kog alle ingredienser op og rør til sukkeret er helt smeltet. Hæld væsken i en flad beholder og stil på frost. Rør i granitéen fra tid til anden, så den krystalliserer.

Syltede æbler
Brug et parisienne jern til at udstikke små æblekugler. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan et, kan æblerne med fordel skæres i mundrette tern, i stedet. På billedet er der brugt 5 æblekugler pr. person. Smelt smørret på en pande og drys sukkeret over, lad det danne en lys karamel og tilsæt derefter æblerne. Vend æblerne godt i karamellen og tilsæt så spiritussen, lad det hele sylte sammen i et par minutter, hvorefter rosmarinen tilsættes.

Sprøde tuilles
Bland alle ingredienserne sammen til en smidig dej. Smør dejen ud på en bageplade og bag tuillen til det bliver flot gylden, i en 175 gr. forvarmet ovn. Hvis du ønsker at pynte tuillen, skal det ske lige når den kommer ud af ovnen, og dejen stadig er blød. På billedet er der brugt tørret jordbær og rosmarin. Anret de syltede æbler og tuillen i en cirkel på iskolde tallerkner. Fyld midten ud med granité. Brug en gaffel til at rive direkte i beholderen. Det skaber den helt rigtige struktur.

Pynt retten af med friske urter og spiseblomster.