Grahamsbrød
2 stk.
INGREDIENSER
900 g (9 dl) koldt vand
800 g manitobamel
300 g grahamsmel
24 g (2 spsk) salt
16 g gær

Sådan laver du grahamsbrød
• Opløs gæren i vandet og rør sammen med resten af ingre- dienserne i 4-5 min.
• Lad dejen hvile i 10 min. og rør igen i dejen i 4-5 min.
• Lad dejen hvile tildækket ved stuetemperatur i 30 min., og sæt den herefter overdækket på køl til dagen efter.
• Tænd ovnen på 240 °C – lad bagepladen blive i ovnen (hvis du har en bagesten er det endnu bedre).
• Form to runde brød af dejen, og lad dem hvile til ovnen er varm.
• Læg brødene på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på, og bag dem i 40 min., eller til de lyder hule når du banker dem let på bunden.
• Lad brødene hvile 20 min., inden du skærer dem.