• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Fødselsdagsboller

Ca. 20-25 boller

INGREDIENSER

730 g hvedemel
430 g (4 1⁄4 dl) lun sødmælk
100 g blødt smør
70 g sukker
30 g gær
10 g (1 1⁄2 spsk) stødt kardemomme
3 g (3⁄4 tsk) salt

Til pensling:
1 æg
15 g (1 spsk) sødmælk

Sådan laver du fødselsdagsboller

• Opløs gær i den lune mælk.

• Tilsæt resten af ingredienserne, og ælt dejen godt igennem til den er glat og slipper skålen.

• Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i 1,5 time.

• Form boller (50 g) af dejen, og kom dem på en bageplade med bagepapir.

• Dæk bollerne til med et viskestykke, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

• Pisk ægget med mælken, og pensl bollerne forsigtigt.

• Bag ved 210°C i 10-12 min. til bollerne er gyldne og lyder hule når du banker dem let på bunden.

• Lad bollerne hvile ca. 10 min., inden du skærer dem.