• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Falafler med græskarpuré

Den mellemøstlige, veganske ’frikadelle’ er kommet for at blive, og hurra for det! Hjemmelavet falafel smager skønt og er supernemt at lave. Med den nye falafelfars fra Løgismose kan du selv sætte dit eget præg på den mellemøstlige ret. 

 

SNACK TIL 4-6 PERSONER 

INGREDIENSER

SÅDAN GØR DU

Varm ovnen op til 200 °C, skær græs - karret i mindre stykker, vend det med lidt olivenolie, salt, peber og fintsnittet chili. Vend det godt rundt og kom det i et ildfast fad. Bag hvidløget helt sammen med græskarret og bag det hele mørt i 30-40 minutter.

Kom det bagte græskar i en blender og blend det til en hel glat puré. Skær bunden af det bagte hvidløg og pres de møre bagte hvidløgsfed ud og blend dem sammen med græskarret. Smag herefter til med salt og peber, og smag til med citronsaft.

Anret puréen i en lille skål og hæld olivenolie henover. Form falafelmassen med en ske og frituresteg eller steg dem i olie på en pande til de er gyldne og sprøde.

Obs! Dette er en stor portion, men puréen kan sagtens gemmes på køl i et par dage.

 

Serveringstip: Server Côtes du Rhône Les Coteaux de Légende til dine falafler

 

 

 

Côtes du Rhône Les Coteaux de Légende et strålende match

Falafel og vin – ikke umiddelbart et oplagt match, ej heller en opgave mange ville kaste sig ud i. Men faktisk kan de to i selskab blive et aldeles godt bekendtskab, når blot vinen er udvalgt omhyggeligt til rettens krydrede og let tørre væsen. Vi har her fundet hvad vi mener er et godt bud på en vin til falafler, og i særdeleshed når disse serveres med den sødmefulde græskarpuré.

Læs mere om vinen her

 

Økologisk Falafelfars med persille, hvidløg og spidskommen

Som et delikat og velkrydret indslag til kødfrie dage, og til dig, der slet ikke spiser kød, har vores kokke udviklet en 100% plantebaseret falafelfars inspireret af det mellemøstlige køkken. Falafelfarsen røres i vores køkken på Fyn, og er lavet på økologiske kikærter. Farsen røres med per - sille, citronskal, hvidløg og spidskommen for en krydret og fint afrundet smag. Nyd de stegte falafler i pita- eller fladbrød med frisk yoghurtdressing, hummus, grillede grøntsager og sprød salat, eller prøv opskriften her hvor de sprøde falafler får sødt modspil af græskarpuré.

Læs mere om falafelfarsen her