• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

”Det er smørret der gør’et”

Økologisk Løgismose smør

 

Med den gode økologiske smør fra Løgismose som basis, er det let at selv at lave nogle velsmagende varianter som passer til en hver lejlighed.

En krydret smør, er et perfekt pift til en lang række retter, salte som søde. Brug smørret til f.eks. steaks, stegt og dampet fisk, pasta, vafler, risengrød eller direkte på brødet.

For alle varianter gælder det at smørret er pisket luftig inden ingredienserne er vendt i. Lad smørret få lidt temperatur og brug en håndmixer til at piske, så går det hurtigt.

Kantarelsmør


1 pk. Økologisk Løgismose smør
50 gr. kantareller, rensede
1 spsk. Fintsnittet persille
1 tsk. Fintsnittet skalotteløg
½ tsk. Fintsnittet hvidløg
Salt og peber.

Rist svampene i lidt smør på panden. Når de er lige ved at være færdige tilsættes persille, skalotteløg og hvidløg. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Lad vampene afkøle inden de vendes i smørret. Prøv den til f. eks. fisk, stegt kød, fjerkræ eller ristet brød.

Brunet smør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
Smørret brunes i en kasserolle, afkøles og piskes op. Den brunede smør får en helt fantastisk nøddeagtig smag. Prøv den f. eks. til groft lyst brød, bagt fisk, pasta eller skaldyr.

Gratineringssmør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
2 spsk. Rasp
2 spsk. Persille
1 fed hvidløg
Skal og saft af en økologisk citron
Salt og peber

Alle ingredienser vendes sammen. Dette er en klassiker fra mange restaurantkøkner da den er utrolig velegnet til mange gratinerings formål. Prøv den f. eks. til snegle, lamme filet, laks, rejer eller bagte tomater.

Grøn urtesmør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
1 god håndfuld friske urter efter eget valg. F. eks. Persille, basilikum, estragon, mynte
2 spsk. Oliven olie
Salt og peber

Blend urterne med olivenolien og vend det herefter i den piskede smør. Ikke alene ser denne smør smuk ud på bordet, den smager også helt fantastisk. Prøv den f. eks. til brødet, pasta, lyse fiskeretter eller kyllingebryst.

Brændt rød peberfrugt smør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
1 rød peber
Skal og saft af en citron
Salt og peber

Tænd grillen i ovnen og læg den røde peber derind, vend ofte. Hvis du har gasblus kan peberfrugten flammegrilles. Lad skrællen blive sveden og godt grillet og kom herefter peberfrugten i en klar plast pose og lad den køle lidt af. Når peberen er kølet er det let af fjerne skallen. Fjern i samme ombæring stilk og kerner. Blend peberfrugten med citronsaft og vend herefter alle ingredienser i den piskede smør. Prøv den f. eks. til brødet, pasta, svinekotelet, kylling eller lyse fiskeretter.

Røget smør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
3 spsk. Løgismose rygeost

Vend rygeosten i den piskede smør. Denne kombination giver smørret en lækker blød konsistens og naturligvis en pikant røgsmag. Prøv den f. eks. til brødet, frokostbordet, stegt fjerkræ eller lyse fiskeretter.

Chilismør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
1 tsk. Stærk chilisauce
1 stk. frisk/tørret ramsløg

Vend chilisaucen og ramsløg i den piskede smør. Til denne smør er der brugt en rød oliebaseret chilisauce, med masser af krydderier. Hvis man ønsker en mildere eller stærkere smør tilpasser man naturligvis bare dosseringen. Kan man ikke lige finde ramsløg vil purløg være en udmærket erstatning. Prøv den f. eks. til stegt oksekød, stegt fjerkræ, risretter eller på brødet sammen med krydrede pølser

Orientalsk smør

1 pk. Økologisk Løgismose smør
3 stykker sushi tang
1 tsk. Ristet sort sesam
½ tsk. Washabi paste
Lidt riseddike

Læg et stykke husholdningsfilm på bordet og placer sushi tangen oven på og pensl den med lidt riseddike. Vend den piskede smør med sesam og washabi paste og smør den ud på 1/3 af tangen. Rul herefter tangen sammen om smørret ved hjælp af husholdningsfilmen. Lad filmen sidde på mens smørret får lov at sætte sig på køl. Prøv den f. eks. til bagte fiskeretter, stegt skaldyr, ovnstegt fjerkræ eller risretter.

Appelsinsmør med Løgismose blå fåreost og valnødder

1 pk. Økologisk Løgismose smør
50 gr. Løgismose blå fåreost
30 gr. ristede hakkede valnødder
Skal af ¼ økologisk appelsin

Alle ingredienser vendes sammen.
Denne smør stammer oprindeligt fra køkkenet på Falsled Kro, hvor den i mange år har ledsaget diverse retter. Prøv den f. eks. til stegt kalvekød, vildt, fjerkræ, eller i mørke ragouter.

Honningsmør med kanel & brændte figner

1 pk. Økologisk Løgismose smør
10 stk. brændte figner
1 spsk. Honning
½ tsk. Kanel

Hak fignerne groft og vend dem i den piskede smør, sammen med honning og kanel. Denne kombination af det salte smør og de søde ingredienser skaber en helt særlig balance, og ikke mindst en fantastisk smag. Prøv den f. eks. til pandekager, vafler, risengrød, havregrød, eller på ristet lyst brød.