Confiterede kyllingelår
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
Vi kender de saftige og møre andelår, men faktisk egner kyllingelår sig også rigtig godt til confitering. Servér dem præcis, som du ville servere andelår.
INGREDIENSER
- 4 Løgismose kyllingelår
- 5 nelliker
- ½ tsk. stødt allehånde
- 1 tsk. korianderfrø
- 1/4 muskatnød
- 10 peberkorn
- 15 g salt
- Ande- eller kyllingefedt
- 5 fed hvidløg
- 3 kviste timian
SÅDAN GØR DU:
Dag 1
- Læg kyllingelårene i en bøtte og drys dem med salt og krydderier.
- Sæt dem i køleskabet og lad dem salte til dagen efter.
Dag 2
- Læg kyllingelårene i en gryde, dæk dem med fedt, tilsæt hvidløg og timian og lad dem simre over svag varme, til lårene er helt møre.
- Lad lårene trække i fedtet, til det er kølet af og opbevar dem heri på køl. De kan holde i flere uger, hvis de bare er dækket af fedt.
- Tag lårene op af fedtet ved tilberedning. Steg dem ovnen ved 215 °C til skindet er sprødt og kødet gennemvarmt.
- Servér med brune og hvide kartofler, brun sauce samt Løgismose Rødkål.

OPSKRIFTER TIL EN SMAGFULDE TID
Få inspiration til hvad du kan fylde julebordet med