Confiterede kyllingelår

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Vi kender de saftige og møre andelår, men faktisk egner kyllingelår sig også rigtig godt til confitering. Servér dem præcis, som du ville servere andelår.

 

INGREDIENSER

  • 4 Løgismose kyllingelår
  • 5 nelliker
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1/4 muskatnød
  • 10 peberkorn
  • 15 g salt
  • Ande- eller kyllingefedt
  • 5 fed hvidløg
  • 3 kviste timian

SÅDAN GØR DU:

Dag 1

  1. Læg kyllingelårene i en bøtte og drys dem med salt og krydderier.
  2. Sæt dem i køleskabet og lad dem salte til dagen efter.

Dag 2

  1. Læg kyllingelårene i en gryde, dæk dem med fedt, tilsæt hvidløg og timian og lad dem simre over svag varme, til lårene er helt møre.
  2. Lad lårene trække i fedtet, til det er kølet af og opbevar dem heri på køl. De kan holde i flere uger, hvis de bare er dækket af fedt.
  3. Tag lårene op af fedtet ved tilberedning. Steg dem ovnen ved 215 °C til skindet er sprødt og kødet gennemvarmt.
  4. Servér med brune og hvide kartofler, brun sauce samt Løgismose Rødkål.