1/1/1970 |
Chokoladecréme
servér med frisk frugt og bær.
Ingredienser
- 350 g Løgismose chokolade 80%
- ½ l Løgismose sødmælk
- ½ l Løgismose piskefløde
- 8 stk æggeblommer
- 160 g sukker
Sådan gør du
Step 1.
Mælk og fløde koges op. Æggeblommer og sukker piskes sammen. Mælk og fløde hældes over æggeblommerne og det røres sammen. Blandingen hældes tilbage i en gryde, hvor det står over svag varme i ca 1 minut og under konstant omrøring inden massen har nået en temperatur på 82 grader. Det må ikke koge!
Step 2.
Hæld cremen over den finthakkede chokolade og rør det sammen. Chokoladecremen hældes i små ramekiner og sættes herefter på køl. Tag cremen ud af køleskabet ca. 15 minutter før den skal nydes. Kan serveres sammen med frisk frugt eller syltede bær.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...