Chokoladeboller
Med perlesukker
10 Chokoladeboller
Ingredienser
3 dl Lun Løgismose sødmælk
20 g gær
1 æg
625 g. Løgismose hvedemel
65 g. sukker
1 tsk. Fint salt
50 g Løgismose smør
100 g god mørk chokolade
1 æg til at pensle bollerne inden bagning
50 g perlesukker

Sådan bager du chokoladeboller:
Opløs gæren i den lune mælk. Bland æg, hvedemel, sukker, salt og smør i mælken og ælt dejen i ca. 10 min. til den er fin og glat. Herefter tilsætter du grofthakket chokolade og fordeler det jævnt i dejen. Lad dejen hvile i 1,5 time og del den herefter i 10 klumper. Rul dejklumperne, en ad gangen, mellem håndfladen og bordet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Pensl herefter boller med et pisket æg og drys med perlesukker. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10 – 12 min.