20/2/2019 | Løgismose i Netto
Chokoladeboller
Ikke bare en klassisk tebolle. Men en tebolle fyldt med små chokoladestykker og med perlesukker, der giver knas på skorpen.
Ingredienser
- 3 dl Løgismose sødmælk
- 20 g gær
- 1 helt æg
- 625 g Løgismose hvedemel
- 65 g sukker
- 1 tsk fint salt
- 50 g Løgismose smør
- 100 g Løgismose chokolade 70%
- 1 stk til pensle bollerne inden bagning
- 50 g perlesukker
Sådan gør du
Step 1.
Opløs gæren i den lune mælk.
Step 2.
Bland æg, hvedemel, sukker, salt og smør i mælken og ælt dejen i ca. 10 min. til den er fin og glat. Herefter tilsætter du grofthakket chokolade og fordeler det jævnt i dejen.
Step 3.
Lad dejen hvile i 1,5 time og del den herefter i 10 klumper.
Step 4.
Rul dejklumperne, en ad gangen, mellem håndfladen og bordet. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem med et viskestykke og lad dem hæve til dobbelt størrelse.
Step 5.
Pensl herefter boller med et pisket æg og drys med perlesukker. Bag bollerne i ovnen ved 200 grader i 10 – 12 min.
Andre forslag
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Boblende østers
En mundfuld af havets guld og brusende bobler – mere ...