• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Butter Chicken

3 Personer

INGREDIENSER

KYLLING

1 Løgismose kylling 
1 citron
1 tsk. rød chilipulver
2 røde chili skåret i tern

YOGHURTMARINADE

10 hele nelliker
10 sorte peberkorn
1-2 stænger kanel
1 dl peanuts
5-6 laurbærblade
6-8 kardemommekapsler
1 l Løgismose yoghurt naturel 


BUTTER CHICKEN SAUCE

2-3 spsk. vindruekerneolie
3 zittauerløg
3-4 fed hvidløg finthakket
1-2 spsk. revet ingefær
1 spsk. korianderfrø
1-2 spsk. spidskommen
1 spsk. gurkemeje
2 spsk. fennikelfrø
2 dåser flåede tomater
5 dl hønsefond
2 dl fed kokosmælk
150 g smør
2-3 kviste frisk koriander

SÅDAN GØR DU

Parter kyllingen i lår, overlår, vinger, bryst.
Mariner kyllingen i citronsaft, chilipulver og frisk chili i en time.

Rist alle de tørre krydderier til yoghurtmarinaden på en tør pande. Mal krydderier og halvdelen af peanutsne. Bland krydderiblandingen med yoghurten.

Marinér kyllingen videre med denne blanding i minimum to til tre timer – gerne natten over.

Varm olien i en dyb sautérpande. Skær løg i skiver og steg dem gyldne. Kom hvidløg og ingefær i. Steg videre i et minut.

Tag kyllingen op af marinaden og lad den dryppe lidt af. Steg stykkerne i sauterpanden eller endnu bedre på en trækulsgrill, til de får farve. Det vil svine noget og yoghurten falder delvist af stykkerne - men det er helt fint. Det vigtigste er, at kyllingen får farve.

Rist de tørre krydderier til saucen i en tykbundet gryde. Blend tomaterne og kom dem i gryden sammen med de ristede krydderier, hønsefond, kokosmælk resten af yoghurt-marinaden, kyllingestykkerne samt de stegte løg. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.

Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland det i saucen.

Drys med friske koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.

Server retten med ris og naanbrød samt en skefuld fed yoghurt til.