31/1/2021 | Løgismose i Netto,Magasin 1 2021
Falafler med græskarpuré
Den mellemøstlige, veganske ’frikadelle’ er kommet for at blive, og hurra for det! Hjemmelavet falafel smager skønt og er supernemt at lave. Med Løgismose falafelfars kan du selv sætte dit eget præg på den mellemøstlige ret.
Ingredienser
- 2 pakker Falafelfars
- 1 stk hokkaido-græskar befriet for skal og kerner
- 1 fed hvidløg
- Saften fra en halv citron
- 1 cm rød chili
- Lidt olivenolie
Sådan gør du
Step 1
Varm ovnen op til 200 °C, skær græskarret i mindre stykker, vend det med lidt olivenolie, salt, peber og fintsnittet chili. Vend det godt rundt og kom det i et ildfast fad. Bag hvidløget helt sammen med græskarret og bag det hele mørt i 30-40 minutter.
Step 2
Kom det bagte græskar i en blender og blend det til en hel glat puré. Skær bunden af det bagte hvidløg og pres de møre bagte hvidløgsfed ud og blend dem sammen med græskarret. Smag herefter til med salt og peber, og smag til med citronsaft.
Step 3
Anret puréen i en lille skål og hæld olivenolie henover. Form falafelmassen med en ske og frituresteg eller steg dem i olie på en pande til de er gyldne og sprøde.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...