Boller i karry

Få Christians opskrift på boller i karry, som efter hans mening er en klassiker, der er hver at lave igen og igen, fordi den rummer alle grundsmagene; sødme og syre fra æble, varme og bitterhed fra karry og fedme og salt fra sauce og kødboller. Det er den type ret, der vækker begejstring hos både store og små. Her i en er opgraderet version med den allerbedste karry og sprøde toppings.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. marts 2021 | Nr. 02 2021

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

INGREDIENSER:

KØDBOLLER:

  • 500 g hakket kalv/flæsk
  • 2 stk æg
  • 75 g hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 stort løg, revet på råkostjern
  • Salt og peber

KARRYSAUCE:

  • 1 stort løg
  • 1 madæble, Belle de Boskop eller lign.
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort stykke ingefær
  • ½ stængel citrongræs
  • 15 g smør
  • 1-2 spsk. Madras-karry i den bedste kvalitet du kan finde
  • 1 ds/400 g. kokosmælk, 18-20 % fedt
  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk Mangochutney
  • 1 spsk hønsebouillon
  • Citron eller limesaft
  • Salt og peber

TILBEHØR:

  • Kogte jasmin- eller basmati-ris
  • Friske æbletern
  • Hakkede peanuts

SÅDAN GØR DU:

KØDBOLLER:

Rør kødet sejt med salt, peber og mel. Tilsæt løg, æg og mælk, og rør det hele godt sammen. Lad farsen hvile i ½ time på køl, og pochér herefter kødbollerne i letsaltet vand, til de er gennemtilberedte.

KARRYSAUCE:

Skær løg, æbler, hvidløg, ingefær og citrongræs i mindre stykker, og sauter i smør i en gryde. Tilsæt karry, og rist det godt af. Tilsæt kokosmælk og piskefløde, og kog saucen, til alle ingredienser er møre. Smag saucen til med mangochutney, hønsebouillon, citron/limesaft og salt og peber. Blend herefter saucen til den er helt glat og blank.

Anret kødbollerne i karrysaucen, og servér kogte jasmin- eller basmati-ris til. Pynt evt. med friske æbletern og hakkede peanuts.

  TIP: Find Christians Boller i Karry som færdigret i din lokale Netto eller i vores butik på Nordre Toldbod 16.