Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
INGREDIENSER
1 vaniljestang
2 tsk rørsukker
1⁄2 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 tsk natron
1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
3 æg (deles i hvider og blommer)
2 dl Løgismose kærnemælk
2 dl Løgismose sødmælk
Løgismose smør til stegning
1 glas Løgismose marmelade
Flormelis

SÅDAN GØR DU
1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen.
2. Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal.
3. Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter.
4. Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.
5. Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.
6. Servér dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.