Æbleskiver med kærnemælk og vanilje

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

 

INGREDIENSER

1 vaniljestang

2 tsk rørsukker

5 dl Løgismose Manitobamel

1⁄2 tsk salt

1 tsk kardemomme

1 tsk natron

1 økologisk citron, fintrevet skal heraf

3 æg (deles i hvider og blommer)

2 dl Løgismose kærnemælk

2 dl Løgismose sødmælk

Løgismose smør til stegning

 

1 glas Løgismose marmelade

Flormelis

SÅDAN GØR DU

1. Skrab kornene ud af vaniljestangen og gnid kornene ud i sukkeret med en lille kniv eller bagsiden af en ske, så de lettere fordeler sig i dejen.

2. Tilsæt mel, salt, kardemomme, natron og citronskal.

3. Pisk æggeblommer og mælk sammen og rør melblandingen i. Stil dejen på køl og lad den hvile i ca. 30 minutter.

4. Pisk derefter æggehviderne stive og vend de to dele forsigtigt sammen.

5. Varm æbleskivepanden op og fyld en lille klat smør i hvert hul. Hæld derefter dejen i, til hvert hul er fyldt ca. 3⁄4 op. Sørg for at vende æbleskiverne et par gange undervejs, så de bliver flotte og gyldne hele vejen rundt.

6. Servér dem med din yndlingsmarmelade og et ordentligt drys flormelis.

 

BAG MED LØGISMOSE