Olivenoliekage

For de fleste er olivenolien nok primært et indslag i det salte køkken, men faktisk har de bitre olier også en velfortjent plads i det søde. Her er olivenolien hovedingrediens i en sød og saftig kage, som udover noterne fra den bitre olie er krydret med citrusfrugt og vaniljekorn, for en varm og uimodståelig sød oplevelse. Servér kagen med olivenolie on the side og dyp den svampede sandkage i olien.

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 29. april 2021 | Nr. 4 2021

INGREDIENSER

• 3 store æg

• 180 g sukker

• 1 vaniljestang, kornene heraf

• 175 gram hvedemel

• 2 tsk bagepulver

• 1 tsk salt

• 2 dl olivenolie af god kvalitet

• 1 økologisk citron – saft og reven skal

• Skal af 1 stor appelsin

• Flormelis

• En håndfuld marcona-mandler

SÅDAN GØR DU

Pisk æg og sukker til en tyk, ensartet masse. Tilsæt olie lidt ad gangen, og rør derefter vaniljekorn, salt, citronsaft samt appelsin- og citronskal i dejen. Bland hvedemel og bagepulver og si det ned i dejen. Rør dejen grundigt så den samler sig og bliver helt blød og ensartet.

Hæld dejen i en smurt springform (ca. 17 cm i diameter) og bag kagen ved 180 °C i 40-50 min. Kagen er færdig når du kan stikke en kødnål eller strikkepind i kagen uden at der hænger dej ved.

Servér drysset med flormelis, mandelflager, et dryp olivenolie og eventuelt en god klat fuldfed creme fraiche.

Gå på opdagelse i vores opskriftunivers

Find opskrifterne her