31/3/2019 | Magasin 3 2019
Olivenolie-is med vanilje og citron
Denne is er helt sin egen og har du aldrig smagt is med olivenolie, så må du prøve denne opskrift. Olivenolien giver isen en særlig fyldighed, foruden naturligvis at bidrage med dejlig smag. Opskriften kræver en olivenolie af ekstra god kvalitet, så brug en, der smager så godt, at du normalt kun vil bruge den til at dyppe dit brød i. Isen egner sig særligt godt, som det søde punktum efter en god middag.
Ingredienser
- 6 dl Løgismose sødmælk
- 2 dl Løgismose piskefløde
- 6 æggeblommer
- 125 g sukker
- 1 fed vaniljestang
- 1 dl olivenolie af bedste kvalitet
- 1 citron
Sådan gør du
Step 1
Pisk æggeblommer med sukker, til sukkeret er helt opløst i en skål på min 2 L.
Step 2
Skær vaniljestangen i stykker på ca. 1 cm og kom i en gryde med mælk, fløde samt citronskal. Varm mælkeblandingen op og tag gryden af varmen sekundet inden, den koger.
Step 3
Hæld blandingen hældes over æggesnapsen, og blend imens med en stavblender.
Step 4
Hæld cremen igennem en sigte, når det hele er blandet godt sammen og stil på køl.
Step 5
Hæld olien i, når cremen er helt kold og bland det godt sammen.
Step 6
Kør cremen i en ismaskine, til den er dejlig cremet, og stil herefter i fryseren 1-2 timer, så den er ordentlig hærdet.
Step 7
Servér isen med en smule revet citronskal og lidt af den gode olivenolie.
Andre forslag
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...
Klassisk cheesecake på bund af nødder og nougat med friske bær
Enkel og klassisk men ikke desto mindre en lille bid af lykke på årets sidste aften – for i denne...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Forårsbombe af vaniljeparfait, rabarber og pistacienødder
Med foråret og sommerens lunere temperaturer kommer lysten til is og selvom Hjem-Is-bilens klokke...
Jordbærtrifli med hvid chokoladecreme, basilikum og knas
Sødmefyldte jordbær, cremet fløde og kammerjunkere...