Olivenolie-is

Med vanilje og citron

Denne is er helt sin egen og har du aldrig smagt is med olivenolie, så må du prøve denne opskrift. Olivenolien giver isen en særlig fyldighed, foruden naturligvis at bidrage med dejlig smag. Opskriften kræver en olivenolie af ekstra god kvalitet, så brug en, der smager så godt, at du normalt kun vil bruge den til at dyppe dit brød i. 
Isen egner sig særligt godt, som det søde punktum efter en god middag. 

INGREDIENSER

6 dl sødmælk 

2 dl piskefløde 

6 æggeblommer 

125 g sukker 

1 fed vaniljestang

1 dl olivenolie af bedste kvalitet 

1 citron  

Livenolie-is med vanilje og citron i en skål. Rundt om ligger der en citron, polynesisk vanilje og massarosa olie

  Find særligt gode vaniljestænger i vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod

(Med forbehold for udsolgte varer)

Sådan laves olivenolie-is:

I en skål på min 2 L, piskes æggeblommerne med sukkeret til sukkeret er helt opløst. 

Vaniljestangen skæres i stykker på ca. 1 cm og kommes i en gryde med mælk, fløde samt citronskal. Mælkeblandingen varmes op, sekundet inden den koger tages den af varmen.

Blandingen hældes over æggesnapsen imens der blendes med en stavblender. Når det hele er blandet godt sammen, hældes cremen igennem en sigte og stilles på køl. Når cremen er helt kold kommes olien i og det blandes godt sammen.  

Cremen køres i en ismaskine til den er dejlig cremet, stilles herefter i fryseren 1-2 timer så den er ordentlig hærdet 

Servér isen med en smule revet citronskal og lidt af den gode olivenolie. 

Pandekager til isen

Spis din hjemmelavede is, i en hjemmelavet pandekage.

Lær opskriften her