30/11/2020 | Magasin 7 2020
Oksemørbrad med glaserede rødbeder, svampe og trøffelsauce
Ingredienser
- 1 kg oksemørbrad skåret i bøffer af 250g
- 1 kg rødbeder
- balsamicoeddike
- 400 g svampe gerne kantareller
- 300 g skalotteløg
- Løgismose smør
- Frisk timian
- Frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- Olivenolie
Sådan gør du
Step 1.
Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme.
Step 2.
Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90 °C til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 °C (ca. 2,5 time) Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225 °C.
Step 3.
Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering .
Step 4.
Mens kødet får de sidste 10 minutter i ovnen, tilberedes resten af retten. Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i en gryde med balsamico og smør og tilbered under låg i 4-5 min.
Step 5.
Rens svampene og rist dem af på en pande i 2-3 min i smør med timian og rosmarin og hvidløg.
Step 6.
Skær skalotteløgene i halve. Læg dem med skærefladen nedad i en gryde og tænd for varmen (mellem) og lad dem stå indtil de begynder at tage farve.
Step 7.
Tilsæt timian og hvidløg og en stor klat smør og læg låg på gryden og lad dem hygge under låg i 8-10 min uden varme.
Step 8.
Lun saucen i en gryde umiddelbart inden servering.
Placér mørbradbøffen på en lun tallerken med stykker af rødbede ved siden af samt et par halve skalotteløg. Kom svampe på toppen og afslut med et par skefulde lun trøffelsauce. Pynt eventuelt med friske tallerkensmækkere.
Andre forslag
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Rødvinsbraiserede oksekæber med solbærglaserede rødbeder
Glædes du ved vinterens grove grøntsager og retter, der har taget tid at tilberede, og som har få...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Tagliolini med fisk og skaldyr
På italiensk Tagliolini ai Frutta del mare – en pastaret bestående af båndpasta lang som sp...