Oksemørbrad med glaserede rødbeder, svampe og trøffelsauce
OPSKRIFT TIL 4 PERSONER
INGREDIENSER
- 1 kg oksemørbrad skåret i bøffer á 250 g.
- 1 kg rødbeder
- Løgismose Balsamico eddike
- 400 g svampe, gerne kantareller
- 300 g skalotteløg
- Løgismose smør
- Frisk timian og rosmarin
- 2 fed hvidløg
- Olie
Kokkenes trøffelsauce, kan købes i butikken på Nordre Toldbod

SÅDAN GØR DU
Oksemørbrad
1. Fjern sener og hinder fra mørbraden og drys den med salt og kværnet peber. Lad olien blive varm i en pande og brun mørbraden ved kraftig varme. Kom den i en bradepande og steg den i ovnen ved 90 °C til kødet har en kernetemperatur på ca. 60 °C (ca. 2,5 time) Giv til sidst mørbraden 10 min. ved 225 °C.
2. Tag kødet ud og lad det hvile tildækket indtil servering .
3. Tilbered resten af retten, mens kødet får de sidste 10 minutter i ovnen.
I øvrigt
1. Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i en gryde med balsamico og smør og tilbered under låg i 4-5 min.
2. Rens svampene og rist dem af på en pande i 2-3 min i smør med timian og rosmarin og hvidløg.
3. Skær skalotteløgene i halve. Læg dem med skære- fladen nedad i en gryde og tænd for varmen (mellem) og lad dem stå indtil de begynder at tage farve. Tilsæt timian og hvidløg og en stor klat smør og læg låg på gryden og lad dem hygge under låg i 8-10 min uden varme.
4. Lun saucen i en gryde umiddelbart inden servering.
Anretning
1. Placér mørbradbøffen på en lun tallerken med stykker af rødbede ved siden af samt et par halve skalotteløg. Kom svampe på toppen og afslut med et par skefulde lun trøffelsauce. Pynt eventuelt med friske tallerkensmækkere.