• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,00) 0,00

Oksehaler

Med knuste kartofler

Hvis du kunne tænke dig lidt grøntsager til oksehalerne, er det bedst at tilberede nogle ved siden af. De, som bruges i retten, bliver temmelig udkogte og uinteressante. retten egner sig godt sammen med lidt bagte skalotter, bagt selleri eller ristede svampe.

 

4 PERSONER

INGREDIENSER

OKSEHALER
1⁄2 kg oksehaler
lidt hvedemel til at vende
halerne i
1 spsk vindruekerneolie
1 løg
1 gulerod
1 porre
4 fed hvidløg
5 kviste timian
1 tsk enebær
2 laurbærblade
2 spsk tomatpuré
1⁄2 flaske rødvin
1⁄2 l kalvefond, ikke alt for kraftig
vand
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber

KNUSTE KARTOFLER
1 kg bagekartofler
100 g smør
1 dl olivenolie
100 g revet parmesan
1 håndfuld hakket persille
salt og friskkværnet peber

SÅDAN LAVER DU OKSEHALER

OKSEHALER: Vend halestykkerne i hvedemel og brun dem godt på en pande i lidt vindruekerneolie, krydr med salt og peber.

Sauter de groftskårne grøntsager sammen med fintsnittet hvidløg, timiankviste, enebær og laurbærblade i en stor stegegryde, tilsæt derefter tomatpuréen og vend det hele godt rundt.

Læg de brunede haler over i gryden og tilsæt rødvinen, som lige skal have lov til at koge en anelse ind, du hælder kalvefonden over. Hæld derefter vand i, til det lige dækker. Læg låg på og lad halerne simre i min. 21⁄2 time, til de er helt møre.

Tag halerne op, sigt bouillonen og kog den ind, til den begynder at tykne, smag til med salt og peber og pisk med smør.

KARTOFLER: Læg kartoflerne på risten i ovnen og bag dem møre i ca. 1 time ved 200 grader. Pil skindet af og knus kartoflerne med et piskeris.

Tilsæt i rækkefølge de øvrige ingredienser: smør, olivenolie, parmesan og persille. Smag til med salt og peber.

Anret oksehalerne i en stor skål, eller server dem direkte fra gryden. Server de knuste kartofler ved siden af.

 

  Kig forbi vores gourmetsupermarked på Nordre Toldbod hvor vi har frisk Parmigiano reggiano

Mangler du desserten?

Herlig opskrift på brændte figner med creme chantilly og karamelsovs.

Lær opskriften her