1/1/1970 |
Oksehaler
Med knuste kartofler. Hvis du kunne tænke dig lidt grøntsager til oksehalerne, er det bedst at tilberede nogle ved siden af. De, som bruges i retten, bliver temmelig udkogte og uinteressante. retten egner sig godt sammen med lidt bagte skalotter, bagt selleri eller ristede svampe.
Ingredienser
- Oksehaler
- 2½ kg oksehaler
- Lidt Løgismose hvedemel til at vende halerne i
- 1 spsk vindruekerneolie
- 1 stk løg
- 1 stk gulerod
- 1 stk porre
- 4 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 1 tsk enebær
- 2 stk laurbærblade
- 2 spsk tomatpuré
- ½ flaske rødvin
- 1½ l kalvefond , ikke alt for kraftig vand
- 2 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
- Knuste kartofler
- 1 kg bagekartofler
- 100 g Løgismose smør
- 1 dl olivenolie
- 100 g revet parmesan
- 1 håndfuld hakket persille
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Oksehaler
Step 1. Vend halestykkerne i hvedemel og brun dem godt på en pande i lidt vindruekerneolie, krydr med salt og peber.
Step 2. Sauter de groftskårne grøntsager sammen med fintsnittet hvidløg, timiankviste, enebær og laurbærblade i en stor stegegryde, tilsæt derefter tomatpuréen og vend det hele godt rundt.
Step 3. Læg de brunede haler over i gryden og tilsæt rødvinen, som lige skal have lov til at koge en anelse ind, du hælder kalvefonden over. Hæld derefter vand i, til det lige dækker. Læg låg på og lad halerne simre i min. 21⁄2 time, til de er helt møre.
Step 4. Tag halerne op, sigt bouillonen og kog den ind, til den begynder at tykne, smag til med salt og peber og pisk med smør.
Knuste kartofler
Step 1. Læg kartoflerne på risten i ovnen og bag dem møre i ca. 1 time ved 200 grader. Pil skindet af og knus kartoflerne med et piskeris.
Step 2. Tilsæt i rækkefølge de øvrige ingredienser: smør, olivenolie, parmesan og persille. Smag til med salt og peber.
Step 3. Anret oksehalerne i en stor skål, eller server dem direkte fra gryden. Server de knuste kartofler ved siden af.
Andre forslag
Dampet havørred, citronmayo og grillet citron
Duften af grill og smagen af friskfanget havørred er essensen af dansk forår – og så er det tilme...
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges mv.
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Kærnemælks marinerede chicken wings med forårsgrønt og rygeostdressing
Skal måltidet smage af frihed?
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Bagt rødspættefilet med ramsløgscrust og små nye kartofler
Rødspætten er i sæson hele året, men siges at smage særligt godt i sommerhalvåret. Dækket m...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk