31/10/2022 | Magasin 7 2022
Østers med råsyltede havtorn og puffede ris
Østers og Champagne en lille smule luksuriøst og en himmelsk kombination. De bløde bløddyr og bobler har altid kunnet noget ganske særligt sammen, og nu har danske forskere fundet forklaringen. Der er tale om en særlig umami-synergi, som opstår i mødet mellem de døde gærceller fra Champagnen og visse nukleotider i bløddyrenes muskler. Det pirrer i den grad vores lystcenter, hvis vi altså kan lide østers.
Ingredienser
- 8 stk Fine de Claire-østers
- 100 g havtorn
- 20 g sukker
- 100 g vand
- 3 spsk creme fraiche 38%
- ¼ dl vilde ris
Sådan gør du
Step 1.
Kog vand og sukker op, og køl derefter ned i et par minutter. Hæld havtorn over i sukkerblandingen, og lad trække natten over.
Step 2.
Fritér ris i 180 °C varm olie, indtil de puffer. Drys risene med salt, og læg dem på et fedtsugende papir.
Step 3.
Åbn østers, og anret med en lille klat creme fraiche 38%, 4-5 syltede havtorn og top med puffede ris.
Tip
Er du ikke så vild med østers i den klassiske rå udgave, kan du gratinere dem i ovnen med hvidløg og rasp, som camouflerer smagen – præcis som opskrifterne foreskriver.
Andre forslag
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...
Gratineret rabaton med salat af rucola, fennikel og gorgonzola
De fleste kender til gnocchi, men rabaton? Rabaton er en klassisk ret fra Piemonte af spinat, ric...
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Tortelli med jomfruhummer og stracciatella
Tortelli – fyldte pastaer, der har sin oprindelse i den italienske region Toscana. I denne versio...
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.
Blinis med rygeostcreme, røget laks og lakeserogn
Den gode, let syrlige fynske rygeost er en fortræffelig ledsager til fede fisketyper som laks og ...
Østersceviche med koriander og sprøde ris
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i en citrusmarinade, der sålede...
Sprød kålsalat med østers og tangpulver
I Danmark er vi så heldige, at et væld af kåltyper...