Østers med peberrodsfløde og agruk

Østers kan og bør spises i hele sæsonen, som strækker sig fra efteråtil tidligt forår alt efter art. Denne opskrift med dobbeltfløde og peberrod er den perfekte snackmundfuld, som bør nydes med kølig Champagne i forårssolen. 

Køb dine friske østers i butikken på Nordre Toldbod eller hos fiskehandleren.  

INGREDIENSER

10 østers 

1/4 agurk  

1 lille bundt purløg  

2 dl dobbeltfløde 47-50% (evt. Løgismose piskefløde) 

Friskrevet peberrod 

  Find friske østers i vores butik på Nordre Toldbod.

Med forbehold for udsolgte varer.

SÅDAN GØR DU

  1. Skær agurken i små tern eller tynde stave, brug gerne mest muligt med grønt på og undgå den våde midte. Snit purløg fint. 
  2. Åbn dine østers. 
  3. Kom en ½ tsk. fløde på hver østers. Drys purløg og agurketern over østersene. Riv lidt peberrod over hver østers til slut – servér gerne på is.  

 
Info: Der er ingen regel for, hvor lang tid før servering, du må åbne østers, så længe de blot er på køl. Smagen vil dog aftage eller tage smag af køleskab over tid. Se vores guide til østersåbning her.

Bliv klogere på vinen dertil

Vi er i druens højborg, Côte de Blancs, hvor de kalkrige bakkesider giver nogle af verdens mest eksklusive og finesserige boblevine.