Østers i røget univers

Man skal ikke være bange for at kaste fremmede smage over sine østers, så længe det er med måde. Magnus tilfører røgede elementer til de franske bløddyr og spærrer vores sanser glædeligt op!

Gastronomisk udvikler & kok Magnus Sonne | 1. februar 2022 | Nr. 1 2022

Ingredienser

Østers med rygeost og fedtegrever

Østers med stenbiderrogn og røget olie

  • 10 østers
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. stenbiderrogn, renset og letsaltet
  • Karse

Østers med røget hellefisk og purløg

  • 10 østers
  • 1 spsk. mild og fyldig olivenolie
  • 1 skive koldrøget hellefisk i små tern
  • 1 spsk. skåret purløg

 

Østers

SÅDAN GØR DU

Østers med rygeost og fedtegrever

  1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
  2. Fordel rygeost på hver østers
  3. Fordel fedtegrever ovenpå rygeosten
  4. Servér med det samme, så fedtegreverne forbliver sprøde

Østers med stenbiderrogn og røget olie

  1. Sæt ild til rosmarinkvisten og kom den i olie, når den ryger rigtig godt. Opbevar i en tætsluttet beholder, til den skal bruges.
  2. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
  3. Dryp 3-4 dråber røget olie i hver østers og anret herefter med rogn og karse ovenpå. Spis med det samme.

Østers med røget hellefisk og purløg 

  1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
  2. Dryp et par dråber olivenolie i hver østers
  3. Fordel hellefisken i hver østers efterfulgt af purløg. Spis med det samme.