31/1/2022 | Magasin 1 2022
Østers i røget univers
Man skal ikke være bange for at kaste fremmede smage over sine østers, så længe det er med måde. Magnus tilfører røgede elementer til de franske bløddyr og spærrer vores sanser glædeligt op!
Ingredienser
- Østers med rygeost og fedtegrever
- 10 stk østers , kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
- 2 spsk Løgismose rygeost
- 2 spsk fedtegrever
- Østers med stenbiderrogn og røget olie
- 10 stk østers
- 1 rosmarinkvist
- 2 spsk smagsneutral olie
- 2 spsk stenbiderrogn , renset og let saltet
- Karse
- Østers med røget hellefisk og purløg
- 10 stk østers
- 1 spsk mild og fyldig olivenolie
- 1 skive koldrøget hellefisk i små tern
- 1 spsk skåret purløg
Sådan gør du
Østers med rygeost og fedtegrever
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Fordel rygeost på hver østers
Step 3. Fordel fedtegrever ovenpå rygeosten
Step 4. Servér med det samme, så fedtegreverne forbliver sprøde
Østers med stenbiderrogn og røget olie
Step 1: Sæt ild til rosmarinkvisten og kom den i olie, når den ryger rigtig godt. Opbevar i en tætsluttet beholder, til den skal bruges.
Step 2: Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 3: Dryp 3-4 dråber røget olie i hver østers og anret herefter med rogn og karse ovenpå. Spis med det samme.
Østers med røget hellefisk og purløg
Step 1. Åbn østersene, og løsn dem fra musklerne. Lad dem blive i skallen.
Step 2. Dryp et par dråber olivenolie i hver østers
Step 3. Fordel hellefisken i hver østers efterfulgt af purløg. Spis med det samme.
Tip
Østers kan købes hos Løgismose, Nordre Toldbod
Andre forslag
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Gilda
Gilda en bundtraditionel baskisk pinxto, som består af syltet chili, en oliven og en ansjos – nem...
Luksus chili cheese tops med græsk yoghurt
De smager meget bedre end dem, du kan købe for penge hos den gyldne måge.
Forårsbao
Baobun er en asiatisk dampet bolle, blød og luftig – her fyldt med danske fjordrejer...
Rogn med sprødt
Stenbiderrogn – en klassisk og festlig delikatesse, som hører sæsonen til.
De sprøde risch...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...
Lammebrisler med ærtepuré og ristede kantareller
Saltmandler
Hjemmelavede saltmandler smager mange gange bedre end de, der kan købes for penge. Og så er det e...