Nye danske kartofler med fjordrejer, friskost og citronverbena

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Den danske sommer er et sandt råvare-mekka, som særligt frister fra det grønne rige. Her tager vores kok de nye danske kartofler under nænsom behandling med en opskrift, som udgør en herlig forret eller frokost på en sommerdag. Vil du have flere rejer for pengene kan du købe fjordrejer med skal, sætte dig om et bord i godt selskab, skænke den spanske hvidvin i glassene og rejerne er pillet førend I har set jer om; husk blot at have en ekstra flaske hvidvin på køl til servering – den første har det på magisk vis med at fordufte mens rejerne pilles.

 Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER 

 • 500 g nye små danske kartofler

• 120 g pillede fjordrejer

• 100 g friskost

• 1 bt citronverbena

• God olivenolie

• Salt, peber og citronsaft

SÅDAN GØR DU

1. Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen og lad dem trække færdig under låg.

2. Smag fjordrejerne til med salt, peber og citronsaft.

3. Anret halve eller kvarte kartofler i en dyb tallerken med brud af friskost, fjordrejer og citronverbena. Afslut med citronverbena-blade, olivenolie og evt. andre friske urter