1/1/1970 |
Nem hjemmelavet bearnaise sauce
Få opskriften og tips til.
Ingredienser
- 2 stk æggeblommer
- 2 tsk god bearnaiseessens
- 2 spsk koldt vand
- 200 g klaret Løgismose smør (smeltet smør, uden valle)
- Havsalt
- Evt. lidt cayennepeber
- 2 spsk frisk hakket estragon
Sådan gør du
Step 1.
Hæld æggeblommer, bearnaiseessens og vand i en tykbundet gryde. Gryden sættes på varmen ved moderat varme under kraftigt piskning.
Step 2.
Det er vigtigt at man hele tiden pisker i massen. Langsomt vil æggemassen legere (tykne). Den legerede masse skal holdes i konstant piskning indtil den er helt tyk og cremet. Jo tykkere legeringen er des mere stabil bliver den færdige sauce.
Step 3.
Når æggemassen er færdiglegeret tages den af varmen og piskningen fortsætter. Den klarede lune smør piskes nu i massen langsomt. Det er vigtigt, at legeringen og smør begge er lune og har nogenlunde samme temperatur. Når smørret er pisket i, smages saucen til med havsalt og evt. cayennepeber. Afhængig af essensens styrke kan der smages til med lidt mere essens eller anden form for syre. Lige inden servering tilsættes den hakkede estragon. Saucen serveres straks.
Step 4.
En ægte bearnaise er aldrig rigtig varm, men lun. Hvis man har mod til det kan man godt forsigtigt varme saucen en smule, men pas på den ikke skiller.
Andre forslag
Sprødstegt kyllingesteak med grønne asparges
Brændenælder er ikke bare ukrudt, når de vokser vildt forår og sommer i skove og haver. Urten kan...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Forårspizza med rygeostcreme, asparges og pancetta
Fyld foråret med fynsk ostehåndværk
Linsesalat med spinat og citron
Med sit tårnhøje indhold af antioxidanter og mineraler er linser foruden sin velsmag også uhyre s...
Quinoasalat med bagte gulerødder og spicy hummus
En mættende måltidssalat skabt med inspiration fra...
Hjemmelavet falafel
Med grillet agurk og avocado i fladbrød.
Bagte rødbeder med hummus
En simpel ret, hyggelig at dele.