Nem hjemmelavet bearnaise sauce

TIL TO PORTIONER

INGREDIENSER

2 stk æggeblommer

Ca 2 tsk god bearnaise essens

2 spsk koldt vand

200 g klaret smør (smeltet smør, uden valle)

Havsalt

Evt. lidt Cayennepeber

2-3 spsk. frisk, hakket estragon

Bearnaise sauce frisk hakket estragon i en kobbergryde

Sådan laver du bearnaise sauce:

Hæld æggeblommer, bearnaiseessens og vand i en tykbundet gryde. Gryden sættes på varmen ved moderat varme under kraftigt piskning.

Det er vigtigt at man hele tiden pisker i massen. Langsomt vil æggemassen legere (tykne). Den legerede masse skal holdes i konstant piskning indtil den er helt tyk og cremet. Jo tykkere legeringen er des mere stabil bliver den færdige sauce.

Når æggemassen er færdiglegeret tages den af varmen og piskningen fortsætter. Den klarede lune smør piskes nu i massen langsomt. Det er vigtigt, at legeringen og smør begge er lune og har nogenlunde samme temperatur. Når smørret er pisket i, smages saucen til med havsalt og evt. cayennepeber. Afhængig af essensens styrke kan der smages til med lidt mere essens eller anden form for syre. Lige inden servering tilsættes den hakkede estragon. Saucen serveres straks.

En ægte bearnaise er aldrig rigtig varm, men lun. Hvis man har mod til det kan man godt forsigtigt varme saucen en smule, men pas på den ikke skiller.

 

Andre retter med Bearnaise sauce

Lær opskriften på den perfekte bøf bearnaise

Se den her