Product added to basket

  • 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (inkl. moms: 0,00) 0,00

Muslinger a la Bonne Femme

4 PERSONER

INGREDIENSER

TILBEREDNING AF MUSLINGERNE
4 fintsnittede skalotteløg
4 fintsnittede fed hvidløg
1 gulerod i fine tern
1⁄2 porre i fine tern
3 spsk olivenolie
5 dl vand
1⁄2 dl tør hvidvin
1 stor håndfuld friske
krydderurter
1⁄2 kg blåmuslinger
1 tsk knust sort peber
3 laurbærblade

MUSLINGERNE
250 g karljohan-svampe eller andre rørhatte
75 g skalotteløg
150 g bladselleri
1 spsk smør
1⁄2 dl vand
ca. 5 dl muslingebouillon
1 smørbolle (ca. 1 spsk mel
+ 1 spsk smør)
1 god håndfuld hakket
persille
1 portion blåmuslinger
lidt rasp

HOLLANDAISE:
450 g smør
4 æggeblommer
3 spsk vand
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber

TILBEHØR
4 stykker hvedebrød

SÅDAN GØR DU:

TILBEREDNING AF MUSLINGER: Sauter skalotteløg, hvidløg, gulerod og porrer i olie i en stor gryde, pas på, at de ikke bliver brune. Tilsæt vand, vin og krydderier, lad det hele koge op og tilsæt så de rensede muslinger. Damp muslingerne godt igennem i ca. 5 minutter under låg. Vend lidt rundt i dem undervejs og kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig. Sigt bouillonen fra og pil muslingerne ud af skallen, når de er kølet lidt af.

HOLLANDAISE: Smelt smørret ved svag varme i en kasserolle. Pisk æggeblommer, vand og halvdelen af citronsaften sammen ved svag varme i en tykbundet gryde til en let og luftig konsistens. Tilsæt langsomt det smeltede smør lidt ad gangen, mens du pisker konstant. Kasser den hvide valle i bunden af gryden. Smag til med resten af citronsaften, salt og peber.

MUSLINGER: Skær svampe og skalotteløg i tern og bladselleri i tynde strimler som julienne. Kom smør og vand i en gryde og damp svampene og grøntsagerne heri i ca. 5 minutter. Tag ca. 4-5 dl af bouillonen fra muslingerne og kog den lidt ind. Rør en smørbolle og jævn bouillonen med smørbollen, til den bliver en glat og cremet sauce. Vend saucen sammen med hollandaisen, tilsæt persillen og smag til med salt og peber. Anret muslingerne i cocotte eller en lille skål, hæld saucen over, så det dækker muslingerne og drys med rasp.

Lige inden servering gratineres retten hurtigt i 10-20 sekunder under grillen i ovnen og serveres med et stykke godt hvedebrød.

VIN TIL MUSLINGERNE?

SE VORES ANBEFALINGER