• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Mørke maltsild

INGREDIENSER

1 kanelstang
10 nelliker
5 kardemommekapsler
1 stjerneanis
1 mørk øl, gerne Semper
Ardens Criollo Stout fra Carlsberg
150 g brun farin
1⁄2 rød chili, alt efter styrke
revet skal og saft af 1
økologisk appelsin 1 1⁄2 dl vand
1 tsk mørkt maltpulver
1 glas marinerede sild

SÅDAN GØR DU:

Rist de tørre krydderier ved jævn varme i en gryde, de må ikke blive brændte, men skal blot frigive smagsstofferne. Tilsæt øl og brun farin og lad det koge lidt ind. Tilsæt så lidt sildelage, grofthakket chili, skal og saft fra appelsinen og til sidst vandet.

Lad det koge godt igennem, pisk derefter maltpulveret i og lad lagen simre, til den begynder at jævne lidt. Smag til og juster evt. med ekstra krydderier. Lad lagen afkøle helt, inden den hældes over sildefileterne. Lad det trække på køl i ca. 3 døgn.