Moderne rejecocktail med fjordrejer

Opskrift til 4 personer

De danske fjordrejer er en sand delikatesse og selvom de kan være lidt besværlige at pille, så er det umagen værd. Vores kokke lader den lille reje spille hovedrollen i deres version af en rejecocktail, som har fået en yderst velsmagende overhaling og et moderne tvist. Fjordrejen er i sæson fra april til oktober, så det er nu de er allerbedst.  

INGREDIENSER

  • 300 gram fjordrejer 
  • 2 modne avocado  
  • 0,5 dl olivenolie + lidt ekstra til marinering 
  • 1 fed hvidløg  
  • 2 skoleagurker 
  • 2 aflange tomater 
  • Citron 
  • Basilikum 
  • Salt 
  • Peber 
Rejecocktail anrettet  med fjordrejer, advocado, tomater og agurk. Står på et træbord med laguiole bestik og La spinetta rosévin

Sådan laves rejecocktail med fjordrejer:

Pil fjordrejerne og marinér dem i lidt olivenolie, salt, peber, citron efter smag og finthakket basilikum.  
Blend de modne avocadoer med hvidløg og 0,5 dl olivenolie til en glat, blank puré. Smag til med salt, peber og citron. Snit skoleagurkerne og tomater tyndt. Anret avokado-puréen som en flad ring og læg rejerne på. Læg skiftevis en skive agurk og en skive tomat i en cirkel-vifte omkring rejerne og pynt til slut toppen med små basilikumblade.  
 
Tip: Frys rejeskallerne ned og brug dem senere til reje-bisque.  
Tip: Kom smør på en pande, tilsæt rejeskaller, lad det bruse op og tilsæt tomatpuré – brug reje-tomat-smørret til sauce hollandaise med en dejlig rejesmag. 

  Hold øje med vores fiskebestilling hvor vi jævnligt har fjordrejer i sortiment. 

 

­

Det perfekte mad og vin-match

Rosévinen fra Domaine d'Eole er den oplagte følgesvend i glasset til tallerkenen med rejecocktail.

Rosévin har samme mineralske og frugtige smag som vi kender hos hvidvinen, og med Côteaux d'Aix-en-Provence 2021 får du f.eks. lidt mere krop og samtidig en forfriskende og krydret stil, der håndterer alt fra sødmen i rejerne og tomaterne til citronens syrespark og hvidløgets skarpe kant.

En god kombination, der trækker retten i en lettere og friskere retning.