Meunièrestegt fisk med brunet smør, kapers og dild

Opskrift til 4 personer

Meunière er fransk og betyder faktisk ‘møllerens kone’. Møllerens kone havde let adgang til mel og deraf kommer tilberedningsmetoden meunière-stegning; simpelthen at vende i mel og stege i smør.

Meunièrestegning er oplagt til fisk, da den lette panering lader fiskens delikate smag få plads til at brillere. I denne opskrift er det en sand klassiker til meunière-stegning, som er under kærlig behandling; nemlig søtungen – men en lang række andre flade fisk kan sagtens bruges også.

  Du kan med fordel udskifte søtunge i opskriften med pighvar, rødspætte, slethvar, ising eller skrubbe.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. juni 2021 | Nr. 05 2021

INGREDIENSER

• 4 flåede portions-søtunger, ca. 500 g pr. stk. (eller anden fladfisk fx pighvar eller rødspætte)

• Rugmel

• 300 g smør

4 spsk kapers

• 2 citroner

• 1 bundt dild

• Neutral olie

• Salt og peber

­

SÅDAN GØR DU

1. Start med at ordne fisken. Klip finnerne af og fjern evt. rogn. Hvis fisken er meget tyk, kan der lægges et snit i den øverste del af ryggen, så tilberedes den mere ensartet.

­

2. Vend fisken i en blanding af rugmel, salt og peber

­

3. Steg fiskene 4-5 min. på hver side, i halv smør og halv olie, som lige er bruset op, ved middel varme.

­

4. I en kasserolle brunes det resterende smør til det dufter af ristede hasselnødder. Tilsæt fileter af citron samt kapers til det brunede smør inden servering.

­

5. Anret på store tallerkner og pynt med rigelig dild. Servér nye kogte kartofler på siden.

Streetfood med fine fornemmelser

Fish n' Chips

Lær opskriften her