Marinerede julesild med appelsinskal

OPSKRIFT TIL 4 PERSONER

Julefrokostbordet er, når det er bedst, et herligt sammensurium af sødt, salt, surt, fedt, røget, marineret, stegt, kogt og råt, og hvis det hele ikke blev serveret i én pærevælling, ville en sommelier givet kunne præstere en spændende vinmenu, som med en 6-8 indslag matchede de forskellige smage. Men det handler også om tryghed og traditioner, så når det trækker op til julefrokost, giver vi vores sommelier en fridag, skyder genvej og klarer os med øl og snaps til resten!

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 1. november 2021 | Nr. 9 2021

INGREDIENSER

5 store eller 10-15 små udvandede salt-sildefileter  

1,6 dl lagereddike 

1 dl brun farin 

0,5 dl vand 

10 laurbærblade 

1 kanelstang 

2 stjerneanis 

1 spsk. hele korianderfrø 

1 tsk. sennepsfrø 

1 spsk. allehånde 

2 tsk. hel sort peber 

0,5 tsk. tørret chili 

3 nelliker 

2 cm ingefær 

skal fra ½ appelsin 

1 løg i skiver 

 

marinerede julesild

­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET
FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET

­

SÅDAN GØR DU 

  1. Kog eddike, vand og farin sammen, og tilsæt krydderier, løg og appelsin og lad det koge med i 2 min.  
  2. Køl lagen ned, og tilsæt sildene. Sørg for at lagen dækker sildefileterne helt, pak evt. ind i en tætsluttende pose. 
  3. Opbevar på køl. Sildene er fine efter 1 døgn, men meget bedre efter et par uger.  

 

­

FLERE OPSKRIFTER TIL FROKOSTBORDET