Mandelpandekager med råcreme og bær

DESSERT TIL 4 PERSONER

Pandekagen daterer mere end 500 år tilbage og opstod efter sigende i forbindelse med de 40 dages faste op til påske, hvor de råvarer, der ellers ville fordærve, skulle udnyttes. På den måde hilste smør, æg og mælk på hinanden i skålen og fik selskab af mel og sukker, et voilà – pandekagen var en realitet.

Utallige metoder er taget i brug for at versionere og perfektionere pandekagen og vi kommer her med vores bud på en opskrift, som vi her steger på pander på grillen – en hyggelig aktivitet på en sommerdag. Du vælger selv om du vil bruge små pander eller en stor, og pandekagerne kan naturligvis også steges på komfuret.

Gastronomisk udvikler & kok Christian Tørring | 01. juli 2021 | Nr. 06 2021

INGREDIENSER

PANDEKAGER

RÅCREME

EKSTRA

  • Ca. 400 g blandede friske bær

 

TIP: Brug en blinispande på omkring 12 cm. for at få den helt rigtige størrelse på pandekagerne. 

mandelpandekager med råcreme og bær

SÅDAN GØR DU

RÅCREME

1. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen luftigt.

2. Pisk fløden til let skum og vend det ned i æggesnapsen.

 

PANDEKAGER

1. Brun smørret i en gryde.

2. Pisk imens æg og sukker luftigt og vend mandelmel, hvedemel og salt heri.

3. Tilsæt den gyldne smør under omrøring.

4. Tilsæt sødmælk og appelsinskal.

  TIP: Lav den gerne dejen dagen før, alternativt kan dejen trække et par timer.

5. Steg pandekager på små blinispander, eventuelt på grillen eller på en større pande.

6. Servér med råcreme og dine favorit-bær.

 

­

Flere dessertopskrifter 

FLERE OPSKRIFTER

Find flere opskrifter i vores opskriftunivers. Du finder altid mere end 500 forskellige opskrifter.

Se mere her